Říci, že Německo Silvia Berslusconiho nemiluje, by bylo příliš mírné. Ale přeci jen jsme si nemysleli, že evropská „demokracie“ by mohla natolik poklesnout, že by Italům říkala, aby nebrali Bunga mejdaňáka zpátky, nebo že jinak… Jak hlásí Reuters, německý president Evropského parlamentu, kterého jednou srovnal italským ministerský předseda Silvio Berlusconi s kápem v nacistickém koncentráku, Italy ve čtvrtek varoval, aby u volební urny nebrali zpátky tohoto skandály opředeného mediálního magnáta. Martin Shulz je posledním v řadě německých politiků, který vyjádřil strach z možného Berlusconiho návratu převážně kvůli obavám, že zastaví rozběh římských reforem, které pomohly zvednout důvěru investorů v eurozónu.


„Silvio Berlusconi už jednou Itálii přivedl k úpadku nezodpovědným jednáním ve vládě i osobními eskapádami,“ citoval výrok Schultze německý Bild.

Je ironií, že dnešní data MPI potvrzují, že od Německa je poněkud pokrytecké z čehokoliv obviňovat Itálii, protože v merkantilistické unii nulového součtu, která tyje z bídy všech ostatních, je už jen Německo, když se teď už i Francie řítí ze srázu. Je ironií, že Německo by mělo za Silvia lobovat – konec konců, oni potřebují, aby EURUSD spadlo o nějakých 1000 bodíků níže, aby to podpořilo německý export, a až to bude s vydáváním italských dluhopisů zase v pekle, Německo prostě nalije dalších 500 miliard € do současného účtu likvidity přes Target2 (i když to bude znamenat rozdrcení PIMCO a jejich dlouhodobé pozice italských obligací). Předstírat, že v tomto okamžiku je v Evropě cokoliv o solidaritě, je pokrytectví na entou.

Ovšem zpátky do Evropy, kde se musí jakýkoliv náznak většinově populárního názoru rychle rozdrtit, jako v jakékoliv pravé totalitní despocii. V citacích, které nebyly v tomto článku uvedeny, byly ale poslány v předběžné kopii této zprávy, přistoupil Schulz k naléhání na Italy, aby hlasovali pro pokračování reforem.

„V nadcházejících volbách je hodně v sázce včetně zajištění toho, aby důvěra vybudovaná (ministerským předsedou) Mario Montim, nebyla ztracena. Mám pevnou důvěru, že italští voliči učiní pro svoji zemi tu správnou volbu.“

Mezi Berlusconim a Schulzem, sociálním demokratem, je zlá krev.

[quote align="center" color="#999999"]

V roce 2003 řekl italský ministerský předseda, že by rád Schulze, který kritizoval jeho politiku, navrhl do role kápa, ve filmu o nacistických koncentračních táborech. Kápo býval vězeň v táboře, který dostal privilegia dohlížet na vězeňské pracovní čety.

Berlusconi později tento komentář žehlil, když říkal, že to byla jen ironie a že se odkazoval na televizní komediální seriál.

Samotná Merkelová, která podporovala Montim rozběhnuté zbídačování a měla s Berlusconim problémové vztahy, zůstala zticha o tom, koho by ráda viděla, že povede třetí největší ekonomiku v eurozóně.

Monti tento týden riskoval, že ji ztrapní, když řekl, že Merkelová nechce, aby zvítězila centro-levicová Demokratická strana (PD), po Berlusconiho poznámce, že Monti by po volbách spojil síly s PD „s posvěcením Merkelové“.[/quote]

Něco nám říká, že když Němci Italům říkají, aby volili pro Goldmanech Sachsem schválený režim v tomto případě volbou proti jedné osobě, tak by to prostě mohlo zpečetit výsledek italských voleb tento víkend. A to ne způsobem, který učiní ať Goldmana Sachse nebo Němce šťastnými.

Další články k tématu:

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com