Sarah Newtonová strávila nejhorších 40 minut ve svém životě. Kvůli špatné dávce anestetik se probudila uprostřed operace. Nemohla však mluvit, ani se pohnout, a tak zoufale sledovala, jak jí lékaři zašívají břicho. Tento stav prožila 32 letá pacientka přímo na operačním stole v nemocnici v britském Conventry. "Slyšela jsem, jak si spolu povídají, ale nemohla jsem se vůbec hýbat. Snažila jsem se pohnout palci, ale nešlo to. Chtěla jsem křičet, ale nemohla jsem. Pokoušela jsem si zvýšit srdeční tep, ale nevšimli si toho. Nemohla jsem ani mrknout," svěřila se portálu Daily Mail.

„Bylo to, jako bych byla uvězněna ve vlastním těle. Ten pocit byl horší než bolest z operace. Nikdy předtím jsem nezažila takovou paniku. Opravdu jsem věřila, že zemřu. Cítila jsem se, jako by mě mučili, ale byla jsem bezmocná cokoliv udělat,“ dodala.

Newtonovy předtím lékaři podrobně popsali jednotlivá stádia operace, takže věděla, když se celý proces blížíl ke konci. „Věděla jsem, že už bude za chvíli po všem. Počítala jsem každý steh,“ dodala.

Když se žena po operaci přišla k plnému vědomí, dostala hysterický záchvat a začala křičet na celou nemocnici.

„Řekla jsem jim, co jsem slyšela a převyprávěné jim celý rozhovor. Lékař byl zděšen, omlouval se a říkal, že se to nemělo stát,“ řekla šokovaná pacientka.

Nemocnice jí zaplatila téměř milion korun jako odškodné, ale lékař, který jí nevhodně nasadil anestetika, o svou práci nepřišel.

Zdroj: dailymail.co.uk

]]>