Je konec roku 2022 a svět je stále svědkem nových vrcholů covidové absurdity a autoritářství vyvolávajícího strach, které přicházejí od vládních představitelů. (Foto: Twitter)

Hlavní kanadská hygienička Theresa Tamová vydala k vánočním svátkům nové oznámení o veřejném zdraví, které má podobu dvouminutového rozhovoru s „paní Clausovou“ ze „severního pólu“. Děti jsou v něm varovány, že by se mohly dostat na Santův „seznam zlobivých“, pokud se nenechají očkovat vakcínou Covid-19 a nenasadí si masku. Také dospělým je řečeno, že se nedostanou na „seznam hodných“, pokud nebudou mít očkovací vakcínu.

Dr. Tam začíná video „dobrou zprávou“, že naprostá většina Kanaďanů se letos dostala na seznam hodných poté, co se nechala očkovat.

A „paní Clausová“ reaguje: „Prostě mě hřeje u srdce, když vidím, jak se všichni v Kanadě, zejména děti, snaží, aby byly svátky bezpečné…“ Naznačuje, že menšina občanů, kteří zůstávají neočkovaní nebo bez očkovacích látek, jsou „zlobiví“.

Paní Clausová pak děti informuje, že ona i Santa jsou „oba aktuálně očkováni, včetně očkování proti Covidu a chřipce“. To je prázdninový obraz, který chce Kanada zprostředkovat vnímavým malým dětem – že koronavirus nyní zřejmě ohrožuje bájný Severní pól.

Odtud vánoční poselství přechází do rétoriky, která nás všechny obviňuje z viny a kterou jsme si zvykli očekávat od kanadské vlády a jejího nejvyššího zdravotnického úředníka, který je ekvivalentem doktora Fauciho.

„Vždycky říkám Santovi, aby si udělal seznam a dvakrát ho zkontroloval,“ říká paní Clausová a prochází „seznam“ a říká dětem, aby „byly stále v obraze s očkováním“ a také „nosily masku… a ujistily se, že je pěkně přiléhavá“.

Doktor Tam navazuje tím, že rodinám říká, že pokud se o svátcích shromáždí, „otevřete dveře nebo okno“, aby se dovnitř dostal čerstvý vzduch.

To vše může být pro Kanadu ve srovnání s prvními lety pandemie vlastně pokrok, vzhledem k tomu, že ve velkých městech platil přísný zákaz vycházení, který výrazně omezoval volný pohyb, a ani příbuzní nemohli po setmění navštěvovat rodinné příslušníky ze strachu, že dostanou pokutu od policie.