Protože jsem sám táta, musím se podělit o tento příběh, který se před pár dny odehrál v Americe a který mě hodně zasáhl. Ta bezmoc musí být nepředstavitelná…

Alex se narodil ve státě Washington s vrozenou, relativně banální srdeční vadou, která se dnes běžně operuje s 95% úspěšností, ale na operaci byla potřeba krevní transfuze.

V roce 2021 rodičům dítěte zemřela blízká rodinná přítelkyně na infarkt krátce poté, co dostala vakcínu Covid-19. Podle všeho byla jejich kamarádka zdravá a její úmrtí vyvolalo u rodičů strach ohledně bezpečnosti mRNA vakcíny.

Vzhledem k těmto zkušenostem, se chtěli rodiče ujistit, že malý Alex bude mít pro transfuzi neočkovanou krev. Našli tedy vhodného dárce prostřednictvím člena jejich církve a zaplatili za to, aby Alex dostal krev od tohoto dárce.

Když však přišel čas, aby nemocnice zahájila transfuzi, lékaři a sestry tvrdili, že nejsou schopni najít krev neočkovaných dárců, kterou rodiče obstarali. Proto bez souhlasu rodičů vzali krev z obecných zásob nemocnice.

Lékaři a sestry ale ujišťovali rodiče, že malý Alex bude v pořádku, a řekli jim, že děti mají krevní sraženiny jen zřídka, pokud vůbec.

Krátce po transfuzi se u Alexe objevila ohromná krevní sraženina. Krevní sraženina se táhla od kolena až k srdci.

V nemocnici změnili názor a řekli, že děti mají krevní sraženiny pořád a že je to zcela normální.

Malému Alexovi byla nasazena nejvyšší možná dávka léků na ředění krve vzhledem k jeho věku a velikosti, ale krevní sraženina se vůbec nerozpustila.

O dvanáct dní později, malý Alex bohužel zemřel v důsledku velké krevní sraženiny.

Dětská nemocnice Sacred Heart prý nyní dokonce tvrdí, že neexistuje žádný záznam o tom, že by malý Alex byl v nemocnici – navzdory mnoha důkazům, včetně fotografií, lékařských účtů a úmrtního listu…

Jan Tománek