Připravujeme plán demilitarizace zemí NATO a první na řadě po dobytí Kyjeva je Polsko, oznámil čečenský vůdce Ramzan Kadyrov. (Foto: Telegram)

V příspěvku na Telegramu hlava Čečenské republiky ujišťuje, že ruské síly jsou na povel připraveny „bez problémů obsadit Kyjev a země NATO“.

„Plány jsou působivé. Již nyní připravujeme plán demilitarizace zemí NATO a první na řadě je Polsko,“ vysvětluje Ramzan Kadyrov a zdůrazňuje, že nyní čeká pouze na příkaz ruského prezidenta Vladimira Putina.

Není to první podobné prohlášení čečenského vůdce vůči Varšavě. V polovině května pohrozil Polsku útokem a požadoval omluvu za incident s ruským velvyslancem Sergejem Andrejevem. Šlo o situaci ze začátku měsíce, kdy byl velvyslanec Andrejev polit červenou barvou před Hřbitovem sovětských vojáků ve Varšavě.

Ramzan Kadyrov tehdy na sociálních sítích zveřejnil video, v němž hovoří o postupu ruské ofenzivy v Donbasu. Čečenský vůdce věnoval několik vět také Polsku a varoval, že po porážce Ukrajiny se právě naše země stane dalším cílem Ruska.

„Panika v jejich středu. Tak by to mělo být. Pokud se člověk nebo země mýlí, stane se to vždy. Ukrajina je již uzavřená záležitost,“ řekl vůdce Čečenské republiky a přešel k výhrůžkám vůči Polsku.

„Zajímá mě Polsko. Polsko, čeho chcete dosáhnout? Po Ukrajině, pokud tam bude tým, za 6 sekund ukážeme, čeho jsme schopni. Raději si vezměte své zbraně, své žoldáky. Přineste oficiální omluvu našemu velvyslanci. Pamatujte, že to tak nenecháme,“ prohlásil Kadyrov.

Zdroj: dorzeczy.pl