Při neznámém incidentu v Záporožské jaderné elektrárně na Ukrajině, v regionu částečně okupovaném ruskými vojsky, zahynul blíže neurčený počet lidí a devět ruských vojáků bylo zraněno, uvedl starosta města Energodar, informuje CNN. (Foto: Twitter)

Starosta Dmitro Orlov, který není v Ruskem okupovaném městě, uvedl, že ruští vojáci „byli s mnohačetnými zraněními převezeni do městské nemocnice. Někteří byli hospitalizováni a jeden je na jednotce intenzivní péče.“

„Jsou tam i mrtví, ale jejich přesný počet zatím neznáme,“ dodal ukrajinský starosta.

Rusko na zprávu zatím nereagovalo. Ruské jednotky obsadily město Energodar a Záporožskou jadernou elektrárnu začátkem března.

Ukrajinské ozbrojené síly zasáhly hlavní most na Ruskem kontrolovaném území na jihu země raketami HIMARS dodanými z USA, citovala v úterý agentura Reuters Ruskem dosazeného regionálního představitele.

Podle vojenských analytiků by nově dodané přesnější dělostřelecké raketové systémy (HIMARS) s delším doletem mohly změnit hru Kyjeva při pokusu o zahájení protiofenzívy na jihu země.

Na videozáznamu zveřejněném ruskou tiskovou agenturou TASS zástupce vedoucího Ruskem dosazené správy v jižní Chersonské oblasti Kiril Stremusov uvedl, že Ukrajina zasáhla Antonovského most v Chersonu raketami HIMARS, přičemž zničila silnici, ale nikoho nezranila, informuje agentura Agerpres.

Zdroj: trm.md