Andrei Drăghici se narodil v rumunském městě Oradea nedaleko maďarských hranic, asi 596 km severozápadně od Bukurešti. Jeho otec Cristian Drăghici hrál v 80. letech minulého století profesionálně fotbal za bývalý klub FC Bihor Oradea. (Foto: Instagram)

Andrei začal hrát vodní pólo v atletickém klubu CS Crișul Oradea ve svém rodném městě, když mu bylo 9 let. V rozhovoru z dubna 2018 pan Drăghici uvedl, že vodní pólo se od té doby stalo jeho životní vášní. Celý rozhovor je v rumunštině. Z několika hrubých překladů však vyplynulo, že si tehdy osmnáctiletý mladík stanovil své cíle již v mladém věku.

„Hraji na pozicích inter a krajní pravice. Loni jsem skončil juniorku ve Steaue Bukurešť a letos jsem starším dorostencem v Corona Sportul Studentesc a s reprezentací jsem koketoval jen v juniorech, v U19 a U17, jinak jsem nebyl vybrán do seniorů, a doufám, že se dostanu i do seniorské reprezentace.“

V poslední době byl členem klubu vodního póla CS Dinamo București. Tým hrál 26. března zápas Superligy proti Rapidu Bukurešť. Bylo to během čtvrté třetiny zápasu, kdy Dinamo netrefilo branku. Tým plaval zpět k soupeřově brance, aby se ubránil. Pan Drăghici však zůstal vzadu a držel se okraje bazénu. Trenér soupeře se podle DigiSportu pana Drăghiciho žertovně zeptal: „Co to děláš?“ „Nevím,“ odpověděl pan Drăghici. Ten odpověděl: „Omlouvám se“.

Podle jedné zprávy pan Drăghici vyšel z bazénu a zkolaboval z lavičky. Na facebookové stránce týmu se uvádí, že v bazénu ztratil vědomí a byl odnesen spoluhráči i protihráči. Lékaři okamžitě začali s resuscitací, ale bylo už pozdě. Pan Drăghici byl po necelé hodině prohlášen za mrtvého. Tým upřesnil, že pan Drăghici neměl žádné známé zdravotní problémy.

O několik dní později se však na jiné rumunské internetové stránce objevilo tvrzení, že pan Drăghici zemřel na „vrozenou srdeční vadu zvanou defekt síňové přepážky“.