Bývalá poslankyně Sněmovny reprezentantů USA Tulsi Gabbardová se ohradila proti mainstreamovým západním médiím, které podle jejího přesvědčení zaujatě informují o politickém dění uvnitř Ukrajiny. (Foto: Twitter)

Někdejší kandidátka na prezidentku USA obvinila kyjevský režim z pronásledování svých oponentů a cenzury vůči nepohodlným opozičním médiím.

„Teď něco o tom, co vám mainstreamová média neřeknou. Váleční štváči tvrdí, že my musíme chránit Ukrajinu, protože to je, v uvozovkách, demokracie. Ale oni prostě lžou. Ukrajina ve skutečnosti není žádnou demokracií. Například, ukrajinský prezident se snaží udržet svou moc tím, že uzavřel tři televizní stanice, které otevřeně kritizovaly jeho osobu a jeho politiku. Kromě toho prezident Ukrajiny uvěznil hlavu opoziční politické strany, která skončila na druhém místě ve volbách,“ uvádí Gabbardová ve svém videu.

Dále Gabbardová připomíná, že ruský prezident Vladimir Putin čelí kritice ze strany USA právě kvůli tomu, že údajně používá stejné nástroje, zatímco ukrajinská vláda to všechno dělá s podporou USA.