Na videu pořízeném americkým námořnictvem je vidět neidentifikovaný létající objekt, který před pádem do oceánu tančí po obrazovce a zaujal lovce UFO po celém světě. (Foto: Youtube)

V současné době je o objektu jen málo informací, kromě toho, že Pentagon potvrdil, že záběry jsou autentické, a video nyní zpřístupnil na internetu dokumentarista UFO.

„Americké námořnictvo vyfotografovalo a natočilo UFO „kulovitého“ tvaru a pokročilá transmediální vozidla; zde je část těchto záběrů.“ uvádí filmař Jeremy Corbell na svých webových stránkách, kde se podělil o klip a podrobnosti o objektu.

Podle Corbella bylo video pořízeno před dvěma lety, v roce 2019, ale od té doby bylo zpřístupněno veřejnosti. Předpokládá se, že pochází z vnitřku bojového informačního centra USS Omaha při plavbě u pobřeží San Diega, i když to není potvrzeno.

Ačkoli je video krátké, zdá se, že objekt je schopen cestovat vzduchem i vodou, což z něj činí pokročilejší transmediální prostředek než jakákoli známá vojenská či jiná vozidla. Samotný objekt je neuvěřitelně malý, radarové snímky ukazují pevnou kouli o průměru pouhé 2 metry. Zdá se však, že je rychlý a během letu vzduchem dosahuje rychlosti až 254 kilometrů za hodinu (158 mil za hodinu).

Krátce po jeho spatření bylo provedeno pátrání pomocí ponorky, ale objekt byl již dávno pryč.

Zdroj: iflscience.com