6,3 milionu dolarů v hotovosti bylo vynaloženo na koupi torontského sídla, v němž dříve sídlila komunistická strana. (Foto: Flickr)

Organizace Black Lives Matter převedla miliony kanadské charitě, kterou vede manželka jejího spoluzakladatele. V usvědčujícím článku deníku New York Post se odhaluje, že 6,3 milionu dolarů v hotovosti bylo vynaloženo na nákup torontského sídla, kde dříve sídlila komunistická strana.

Patrisse Khan-Cullorsová, spoluzakladatelka BLM a zapřísáhlá marxistka, je manželkou Janaye Khana, příjemce milionů. Khanová založila neziskovou organizaci M4BJ se sídlem v Torontu, která je zodpovědná za příjem peněz a nákup sídla.

Patrisse Khan-Cullorsová loni odstoupila z organizace Black Lives Matter poté, co list The Post odhalil, že utratila 3,2 milionu dolarů za domy v Georgii a Los Angeles.

Khan-Cullorsová však popírá, že by dary BLM byly použity na nákup nemovitostí.
Nákup sídla v Torontu, pojmenovaného Wildseed Centre for Art and Activism, byl odhalen poté, co BLM čelila kritice za nedostatečnou transparentnost svých financí.

Kvůli financování budovy odstoupili počátkem tohoto měsíce dva vysoce postavení členové BLM.

Začátkem tohoto měsíce jeden z odstoupivších členů prohlásil:

„To, že BLM Canada vzala peníze od BLM Global Network na budovu, aniž by to konzultovala s komunitou, bylo neetické“.

Sarah Jama pokračovala slovy:

„To, že BLM Canada odmítá odpovídat na otázky mladých černošských organizátorů, je v rozporu s duchem budování hnutí“.

Ani organizace Black Lives Matter v USA, ani M4BJ neodpověděly na e-maily The Post Millennial, v nichž žádaly o komentář.

Zdroj: thepostmillennial.com