V noci z pondělí na dnešek v Praze 6 havarovali dva diplomaté. Jedná se o bývalou europoslankyni Janu Hybáškovou a vysokého úředníka ministerstva zahraničí Petra Hladíka. Oba byli pod vlivem alkoholu. Informace přinesl server Aktu.cz. (Foto: Flickr)

K nehodě mělo dojít v noci na dnešek v Bělohorské ulici v Praze 6. Zmiňme, že večer se na ministerstvu zahraničí měla konat recepce pro diplomaty, přirozeně alkohol nemohl chybět.

Vozidlo, ve kterém se nacházeli diplomaté, nabouralo čtyři další automobily a poté se převrátilo na bok. Později vyšlo najevo, že se jedná o někdejší europoslankyni, která v současnosti působí jako zvláštní zmocněnkyně ministerstva zahraničí pro podporu Čechů v institucích EU Janu Hybáškovou.

Podle informací serveru s ní ve vozidle seděl bývalý velvyslanec v Jordánsku a současný ředitel odboru států Blízkého východu a severní Afriky Ministerstva zahraničních věcí Petr Hladík.

Podle policie bylo oběma naměřeno 1,5 promile alkoholu, okolnosti nehody jsou předmětem vyšetřování.

„Operační důstojník dorazil krátce po jedné hodině k nehodě, kdy auto skončilo na boku, předtím narazilo do dalších čtyř vozidel. Podle dosavadních zjištění měl být řidičem muž, u vozu byly dvě osoby,“ potvrdila pro Echo24 policie.

„Řidič nadýchal přes 1,5 promile alkoholu, krátce po nehodě z místa odešel, policistům se ho ale podařilo vypátrat,“ upřesnila mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Echo24 dále informuje, že oba diplomaté se měli zmíněné recepce na ministerstvu zúčastnit. Nehoda se jim však může vymstít, protože pro práci na ministerstvu je nezbytná bezpečnostní prověrka. Kvůli jízdě pod vlivem alkoholu by však o ní mohli přijít.

Konflikt s policisty

Krátce po nehodě se u vozidla nacházela pouze žena. Muž byl nalezen později nedaleko od místa nehody. Už při příjezdu první hlídky se prý dvojice měla hádat, kdo vůz řídil. Policistům se však později Hybášková přiznala, že vozidlo řídila ona.

Policie však má nadále pochybnosti, kdo vlastně seděl za volantem, protože když přijeli, ve vozidle už nikdo neseděl.

Hladík navzdory oficiálnímu stanovisku policie na záběrech serveru Aktu.cz trval na tom, že za volantem seděla Hybášková.

„Kolegyně vám přiznala, že je to její auto a že řídila ona. Máte kamerový záznam,“ říká na videu Hladík. Policista však odpovídá, že záznam ještě neviděl.

Hybášková se také nevhodně chovala k hasičům a odtahové službě a nelíbilo se jí, jak zacházejí s autem.

Policista ji na to však odpověděl, že nejvíc si automobil poškodila ona sama.

Na dotazy reportérů Hybášková odmítla odpovídat a schovala se před nimi v policejním vozidle. Policie ráno informovala, že vozidlo řídil Hladík, nikoliv Hybášková, jak dřív policistům tvrdila.

Zdroj: snews.com