Televizní stanice FX představuje nový seriál Impeachment: Americký kriminální příběh. (Foto: Flickr)

Od 7. září si diváci budou moci opět prožít sexuální skandál stážistky Bílého domu Moniky Lewinské a bývalého amerického prezidenta Billa Clintona, který ho málem stál politickou kariéru.

Seriál je založen na knize Jeffreyeho Toobina, která vyšla v roce 2000 pod názvem Rozsáhlé spiknutí: Opravdový příběh sexuálního skandálu, který málem svrhl prezidenta.

Desetidílné televizní drama má divákům představit svěží pohled na aféru prezidenta Billa Clintona se stážistkou Monicou Lewinskou.

„Pokud vím, tak nikdo z táborů Clintonů tento seriál neviděl,“ uvedl v pátek výkonný producent seriálu Brad Simpson na virtuální schůzce Asociace televizních kritiků.

Kromě samotného sexuálního skandálu seriál mapuje část Clintonova úřadování a jeho vztah k první dámě. Producent řekl, že ani dvaačtyřicátý americký prezident, ani jeho manželka Hillary Clintonová nebyli konzultováni během natáčení.

„Samozřejmě by mě zajímalo, co si o tom myslí, ale nedokážu si představit, že by se na to dívala bez ohledu na to, jak jsme k ní rozhodní,“ řekl Simpson o Hillary Clintonové.

V seriálu si Billa Clintona zahraje Clive Owen, Hillary Clintonovou ztvární Edie Falcoová a Monica Lewinská bude v podání Beanie Feldsteinové.

Zdroj: deadline.com