Státní zemědělská a potravinářská inspekce provedla úřední kontrolu v zařízení společného stravování Restaurace Royal v Aši. (Foto: SZPI)

Inspektoři se nestačili divit, v jakém stavu byla provozovna, celé znění zjištění je níže:

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI, pozn. red.) provedla úřední kontrolu v zařízení společného stravování Restaurace Royal, Selbská 1204/9, Aš.

Naši inspektoři uvnitř restaurace zjistili mj. výrazně zanedbaný úklid, špatné hygienické podmínky na toaletách či riziko kontaminace nabízených potravin a pokrmů. S ohledem na zjištěné hygienické nedostatky jsme museli celé restaurační zařízení uzavřít.

S ohledem na zjištěné hygienické nedostatky nebylo možné vyloučit riziko kontaminace skladovaných potravin a pokrmů, které byly uskladněny ve znečištěných a poškozených zařízeních a nádobách. V nehygienických podmínkách docházelo rovněž k rozmrazování masa, a to přímo ve dřevu a při nekontrolované teplotě. Provozovna navíc postrádala dostatečné zabezpečení proti vnikání škůdců.

Inspektoři SZPI v restauraci dále zjistili výrazně zanedbaný úklid. Znečištěnou podlahu jsme zjistili ve všech prostorách provozovny. Špatné hygienické podmínky panovaly také v kuchyni a na toaletách, kde navíc nebylo možné mytí rukou.

Naši inspektoři v restauračním zařízení dále zjistili mj. poškozené a znečištěné stěny, výskyt plísně v chladicích zařízeních či cigaretové nedopalky v prostorách kuchyně, kde se patrně kouřilo.