Společnost Apple zveřejnila varování, které se týkalo toho, že její přístroje nesmějí být v blízkosti kardiostimulátorů a defibrilátorů. Co, přesně hrozí, ale neuvádí. (Foto: ilustrační, Youtube)

Apple na svých stránkách varuje, že magnety a elektromagnetická pole celé řady přístrojů této společnosti mohou za určitých podmínek „rušit“ činnost kardiostimulátorů a defibrilátorů.

Tyto zdravotnické pomůcky totiž obsahují senzory, které reagují na magnety a radiové vlny, pokud jsou s nimi produkty Apple v úzkém kontaktu.

Společnost proto doporučuje, aby dlouhý seznam produktů Apple jejich uživatelé drželi od zdravotnických přístrojů v bezpečné vzdálenosti 15 centimetrů a 30 centimetrů při bezdrátovém nabíjení.

Pokud má uživatel pocit, že je činnost jeho zdravotnických přístrojů narušena produkty Apple, tak je má přestat používat a má kontaktovat svého lékaře i výrobce zdravotnického přístroje.

Mezi výčtem figurují bezdrátová sluchátka AirPods spolu s nabíjecím pouzdrem, chytré hodinky Apple Watch, hlasoví asistenti HomePode a HomePod mini, různé druhy iPadů, modely iPhone 12, napájecí adaptéry MagSafe, některé MacBooky a iMacy a bezdrátová sluchátka Beats.

Za zmínku stojí i to, že toto tiskové prohlášení přichází poté, co byl začátkem června v odborném lékařském časopise Journal of the American Heart Association zveřejněn článek, který tvrdí, že některé produkty Apple mohou narušit fungování přístrojů na podporu srdce, a to i v případě, že zařízení bylo ještě zabalené. Podobná studie byla zveřejněna i v lednu v prestižním časopise Heart Rythm Journal.

Zdroj: zerohedge.com