Bývalý poslanec za TOP 09 Dominik Feri nedávno čelil skandálu ohledně svého nevhodného chování k ženám. (Foto: Instagram)

V důsledku této kauzy politik rezignoval na mandát poslance a nezúčastní se ani podzimních voleb. Celá kauza však neutichá, ba naopak.

Autoři Deníku N a Alarm zveřejnili nová svědectví žen, které měly nepříjemnou zkušenost s exposlancem.

První svědectví se objevila koncem května, což vyvolalo silnou reakci společnosti. Feri se vzdal mandátu poslance, výpověďmi se začala zabývat policie, ke kauze se vyjádřilo množství poslanců, což vyvolalo veřejnou debatu.

Dalším důsledkem debat a reakcí bylo objevení dalších žen, které díky tomu překonaly své obavy a rozhodly se odhalit své příběhy redaktorům.

„Šokoval mě rozsah prvního textu a množství žen, které s ním měly podobnou zkušenost. Byl to pro mě najednou signál, proč otevřít i svůj příběh – zvlášť pokud by to měla být šance, jak takovým situacím u dalších žen předejít,“ vysvětlila Julie, jedna z dalších poškozených.

Autoři textu uvádějí, že se potkali se všemi ženami, dalšími svědky a také měli k dispozici kromě jiného textové zprávy, které si vyměňovaly poškozené s Ferim.

Všechny ženy se shodují na tom, že byly oběťmi sexuálního nátlaku ze strany exposlance, přičemž některé z nich byly k tomu okamžiku nezletilé.

Například jedna z poškozených Monika tvrdí, že ji Feri kontaktoval na sociální síti, pozval ji na schůzku do Prahy a nabídl, aby u něj přenocovala. Domluvená schůzka se konala v pražské vinárně. Následovalo pozvání do bytu.

„Řekla jsem, že na chvíli klidně půjdu, ale že se rozhodnu, co dál, teprve až budu v bytě. Říkala jsem, že mám domluvené spaní u kamarádky a že u něj opravdu spát nechci,“ uvádí Monika.

Když dorazili do Feriho bytu, zamířili přímo do jeho pokoje.

„Chvíli jsme si povídali, potom mě Dominik zkusil obejmout a dát mi pusu. Já od něj odešla a řekla, že nic takového nechci. Že nechci, aby to šlo takhle. On začal být naštvaný. Říkal, že se chovám úplně tak, jak očekával – jako puberťačka, že mohl dnes na bytě být s kýmkoliv, s kým by chtěl. Se staršími ženami, že se o něj zajímají ženy, kterým je 25, ale že on si vybral mě a já bych mu měla být vděčná. Začal mnou psychicky manipulovat. Trvalo to asi hodinu, kdy do mě ryl,“ uvedla dále dívka.

Podle jejího svědectví dívka několikrát zmínila, že chce odejít domů. Poslední, co si pamatuje, že ji Dominik nabídl něco k pití. Od momentu, kdy se napila, jsou její vzpomínky jako v mlze. Dívka nevylučuje, že jí Dominik mohl do pití něco zamíchat.

„Já nevím, proč si pamatuju tak málo, mám mezeru mezi chvílí, kdy jsem byla nachystaná odejít, a potom jsme najednou zase seděli na posteli. Ale pak jsem ležela, nic jsem neříkala, byla jsem ztuhlá a strašně jsem se bála. V hlavě jsem měla myšlenky na to, že to aspoň bude rychle za mnou. Nedokázala jsem ale ovládnout tělo, jen jsem se lepila na studenou zeď, abych od něj byla co nejdál, ale on mě držel a osahával. Ani nevím, jestli jsme měli sex. Rozhodně vím, že mi do intimních míst strkal prsty, že na mě sahal, sahal na mě několikrát za tu noc,“ svědčí dívka.

Podobnou zkušenost s Ferim má také Barbora. Podle její výpovědi ji Feri u sebe v bytě osahával. Měly prý dojem, že ji Feri chce donutit k intimnímu kontaktu. Vrcholem bylo, když ji chytil pod krkem.

„V tom, jak mě chytnul, bylo naštvání, že mu nejsem po vůli, pod krkem mě držel pár sekund,“ přiznala se Barbora. Když ji na její žádost pustil, sbalila si všechny své věci a v pyžamu utekla z bytu.

Další žena Julie měla nepříjemný zážitek s Ferim na narozeninové oslavě jejich společného přítele. Podle jejího svědectví čím víc Dominika odmítala, tím víc se mu to líbilo a tím víc naléhal.

„Pochopila jsem, že už nemá smysl říkat ne, přišlo mi, že jeho to snad ještě víc vábilo. Přestala jsem mluvit a on si mě tam nosil v podpaží, lítal se mnou po akci a lidem vyprávěl, jak jsem jeho a jak budeme mít ty černoušky. A potom začalo i osahávání v intimních zónách. Na akci jsem nikoho neznala, ale jeden Feriho kamarád spolu s Dominikem do mě násilím začali lít alkohol. Napoprvé se jim to povedlo, ale napodruhé jsem je zvládla odstrčit,“ uvádí Julie další podrobnosti. Nakonec se ve vhodném okamžiku povedlo Julii z podniku utéct. Dodala, že se jí na místě nikdo nezastal a Dominika nikdo nezastavil.

Podobných svědectví je však ještě několik. Zmíněný článek na svém facebookovém účtu sdílel také premiér Andrej Babiš, kde připsal: „Bez komentáře.“

Následně to však schytal od svých sledujících.

„Sám trestně stíhaný, soudem uznaný lhář, neustále s nějakými průšvihy. Být Vámi, byl bych opatrný s jakýmikoliv soudy,“ napsal jeden sledující.

„Po vaší vládě má traumatizující zážitek 10 milionů lidí,“ připojuje se ke kritice další.

Zdroj: snews.com