Ačkoli se karanténní opatření v evropských zemích nadále zpřísňují, moskevské úřady povolily restauracím obnovit noční provoz. (Foto: Wikimedia)

Virologové se domnívají, že se jedná o oprávněné rozhodnutí, které nepovede ke zvýšení výskytu onemocnění. Pro návštěvníky těchto zařízení je návrat nočního života do hlavního města skutečným svátkem, uvádí Euronews.

Zatímco mnoho evropských zemí zpřísňuje karanténní opatření v boji proti šíření pandemie koronaviru, moskevské úřady povolily restauracím a klubům obsluhovat návštěvníky po 23. hodině.

Podle názoru mnoha ruských virologů je zrušení zákazu nočního provozu barů v hlavním městě v zásadě logické a oprávněné a nepovede ke zvýšení výskytu onemocnění. Pro mladé lidi je to skutečný svátek.

Návštěvnice: Myslím, že je to správné! Nakonec byla otevřena všechna zařízení. Myslím si, že to byl hloupý nápad zavřít všechny doma. Lidé jsou již unavení a chtějí se bavit!

Od 13. listopadu loňského roku byl provoz restaurací a dalších míst nočního života v Moskvě omezen. Podle názoru odborníků možnost pracovat po 23. hodině pomůže restauračnímu průmyslu. Dodržování pravidel sociálního distancování a hygienických norem však nikdo nezrušil.

AC24.cz je také na  Facebooku ,   Twitteru ,   Telegramu  a   GAB .

Zdroj:  euronews.com