Kokain za miliony dolarů vyplavilo na pláž nedaleko největšího novozélandského města Auckland. Policie ve čtvrtek vyzvala místní obyvatele, aby jí předali případné další balíčky s kokainem, informovala agentura AFP. (Foto: ilustrační, Flickr)

Policii přivolali na pláž Bethels Beach ležící západně od Aucklandu ve středu večer.

"Policisté po příjezdu na pláž objevili zhruba 19 balíčků, které – jak potvrdily testy – obsahovaly kokain," uvedl inspektor Colin Parmenter . Hodnotu nalezené drogy na černém trhu odhadl na přibližně dva miliony amerických dolarů.

Sáčky s kokainem byly zabalené v síti, která se zřejmě nacházela v mořské vodě už delší čas, což se dá usuzovat na základě mušlí objevených v síťovině.

Podle vyšetřovatelů by mohly být na okolní pobřeží vyplavené ještě další balíčky, policie tam bude proto i v dalších dnech vysílat pravidelné hlídky. Vyzvala také veřejnost, aby ji při nálezu podezřelých nálezů okamžitě kontaktovala.


(AFP/Colin PARMENTER / NEW ZEALAND POLICE WAITEMATA DISTRICT)

Podobnou událost zaznamenali na Novém Zélandu již v roce 2016, kdy se na pláži na severu země našlo 500 kilogramů metamfetaminu v hodnotě 320 milionů dolarů.

Zdroj:  thejakartapost.com