Lidé ze všech koutů republiky se na sociálních sítích v posledních dnech baví nad fotkou dětského basketbalového hřiště v Medlánkách.

Pod basketbalovým košem je totiž povrch, na kterém by nejspíš s míčem nezadriblovali ani nejlepší hráči americké NBA, píše Drbna.

„Brno představilo prototyp prvního basketbalového hřiště se štěrkovou hrací plochou. Ubude nudného driblování a zmateného pobíhání po hřišti a přibude střelby,“ píše v ironickém příspěvku uživatel, který fotku z plácku v brněnské části Medlánky zveřejnil. 

Jenže realita je poněkud odlišná, než ji na první pohled vykresluje fotografie zachycující neúplné okolí medláneckého rybníka.

Na místě, kde byl snímek pořízen, stálo ještě do Vánoc basketbalové hřiště s prašným povrchem. Koncem roku jej však nahradila plocha s posilovacími stroji pro takzvaný street workout, tedy venkovní cvičení s vlastní vahou těla. To si mnohdy žádá měkčí dopad, a tak byl původní povrch vyměněn za drobné kamínky. Basketbalový koš posléze zůstal na hřišti nedopatřením, píší Lidovky.