Spolkový kriminální úřad odhalil spiknutí německých vojáků, kteří plánovali politické vraždy. Píše o tom Focus s odkazem na materiály vyšetřovací materiály.

Je třeba poznamenat, že skupina byla sestavena z vojáků Bundeswehru, zvláštních sil a členů sdružení elitních vojáků Uniter. Spiklenci, kteří věří v nevyhnutelný kolaps státu, připravili takzvaný X-Day, při kterém by shromáždili nevhodné politiky „na jednom místě za účelem jejich fyzického odstranění".

Úplný seznam obětí ještě není znám, ale hlavním cílem byl Dietmar Bartch, vedoucí frakce levicové strany. Také podle časopisu není momentálně známo, co útočníci po vraždách chtěli udělat.

Noviny také uvádí, že pro realizaci plánu se účastníci tajně zásobili zbraněmi, municí a palivem. Členové skupiny, kteří podle novin pracovali v německých ozbrojených silách a speciálních jednotkách, diskutovali o dalších krocích plánu na tajných schůzkách.

Zdůrazňuje se, že policejní vyšetřování bylo téměř zastaveno, protože vojenský důstojník konfrontace se ho snažil překazit tím, že informoval spiklence o nadcházejících prohlídkách a celkově o průběhu vyšetřování. Muž byl obviněn, jeho případ bude vyšetřován okresním soudem v Kolíně nad Rýnem.

Šetření odhalilo známky spiknutí v případě vojáka z Bundeswehru Franca A., který plánoval teroristické útoky proti německým úřadům. Jako občan Německa poskytl voják nepravdivou informaci migrační službě o tom, že je údajně syrský uprchlík, aby následně obvinil z útoků migranty.

Zdroj:  focus.de