V ukrajinském vojenském skladu nedaleko Černihivu došlo k výbuchu. Informovalo o tom tiskové středisko Ozbrojených sil Ukrajiny.K incidentu došlo ve tři hodiny ráno místního času (4:00 CET).

Rozloha skladu činí asi 682,6 hektarů, ze kterých je 402 hektarů technická zóna. Rozsah výbuchu se zatím zjišťuje. Informace o zraněných prozatím nejsou.

V okruhu 20 kilometrů od místa události byla zastavena dopravní i železniční doprava. Také byl uzavřen vzdušný prostor. Navíc po celém území oblasti a podél hranice s Ruskem byla zavedena bezpečnostní opatření.

Podle Národní služby pro mimořádné události Ukrajiny bylo evakuováno asi deset tisíc lidí. Na místě probíhá odstraňování následků výbuchu.

Za poslední dobu na Ukrajině došlo k několika velkým požárům vojenských skladů. V březnu 2017 v Balakliji Charkovské oblasti hořel sklad munice. Na místě zemřel jeden člověk, bylo tehdy zničeno asi 70 % zásob. V květnu 2018 na stejném místě začala hořet suchá tráva, v té době tam probíhalo čištění území po minulém požáru. Na podzim loňského roku v Kalynivce Vinnycké oblasti vybuchla munice a vypukl požár. Z okolních vesnic bylo evakuováno přes 30 tisíc lidí. Média tehdy uváděla, že na skladu byly uloženy rakety systémů Smerč, Uragan a Grad.