Holanďanka jménem Kristel ukázala změny své fyzické kondice poté, co se vzdala veganství. Její dvě fotografie se staly dalším důvodem ve sporu jedlíků masa s vegany.

„Zleva: veganka skoro 4 roky, s velkým množstvím ovoce a zeleniny ve stravě (fotografie byla pořízena před dvěma měsíci). Zprava: po třech týdnech konzumace kvalitních živočišných potravin (fotografie byl pořízena včera). Pokožka se zlepšuje, obličej není tolik opuchlý. To nejlepší ale je, že už nechci zemřít," napsala Kristel.

Za necelých 24 hodin po zveřejnění získal její příspěvek přes 33 tisíc „líbí se".

Komentátoři se rozdělili na dva tábory. Jedni i nadále podporovali myšlenku veganství, jiní naopak Kristel blahopřáli k novému životu. Ti poslední tvrdili, že se lidstvo po tisíciletí živilo masem a že rostliny jsou jen zdrojem kyslíku v atmosféře.

​Jiní s tím nesouhlasili.

„Řekni to mnichům v Indii, kteří byli po tisíciletí vegany. Bude-li naše budoucnost stejná jako minulost a současnost, budeme i nadále válčit a trpět hladem a nemocemi, nejen působit strašnou bolest a utrpení našim bratrům savcům, kteří cítí a chápou všechno stejně jako my," napsal stoupenec veganství.