Příjezd ruského prezidenta Vladimira Putina na svatbu rakouské ministryně zahraničí Karin Kneisslové nijak neovlivnil vztahy Vídně a Moskvy. Ve středu 22. srpna to oznámil rakouský kancléř Sebastian Kurz, uvádí ruská média.

Podle politika využil tuto návštěvu ruského lídra, aby s ním projednal aktuální témata, zejména vztahy mezi Ruskem a Evropskou unií. 

„Co se týče našeho postoje v Evropě, svatba ho nezměnila. Naše zahraniční politické vztahy s Ruskem jsou jasné, naše pozice uvnitř Evropské unie je také jasná," poznamenal rakouský kancléř.

Rakouský ministr dopravy Norbert Hofer oznámil, že Rakousko je v mnohém zavázáno i USA, i Rusku, zůstává však neutrální a musí být prostředníkem.

Rakouský ministr obrany Mario Kunasek oznámil, že je rodákem ze Štýrska a pro tuto zemi byl příjezd Vladimira Putina grandiózním dnem.

Ruský prezident 18. srpna navštívil svatbu rakouské ministryně zahraničí Karin Kneisslové a podnikatele Wolfganga Meilingera. Ruský lídr byl na svatbě osobně a na pozvání nevěsty. 

Prezident páru věnoval obraz s venkovskými motivy, historický mlýnek na koření a olejová semena a tulský samovar, na svatbě také vystoupili umělci Kubánského kozáckého sboru. Po krátké návštěvě svatby se prezident vydal do Berlína, kde večer téhož dne jednal s německou kancléřkou Angelou Merkelovou.