Spojené státy mají „velkou odpovědnost“ za konflikt na východě Ukrajiny, oznámil režisér Oliver Stone a informuje o tom Belfast Telegraph. Americký filmový režisér Oliver Stone nazval za „lživé" zprávy o tom, že za současné vypuknutí násilí na Ukrajině může Rusko, uvádí Belfast Telegraph. Oznámil to na promítání jeho filmu „Ukrajina v ohni" v Los Angeles.


"Upřímně, dnes jsem šokován: oni zveřejnili lživé zprávy o tom, že Rusko zhoršuje situaci, zatímco ztráty má Doněck," podotkl Stone.

Podle něj tvrzení o tom, že Rusko zhoršuje situaci v zóně boje, neodpovídají skutečnosti. Přitom zdůraznil, že USA mají „velkou odpovědnost" za pokračování konfliktu.

Stone také oznámil, že Amerika využila ukrajinský konflikt, aby očernila Rusko a zachovala NATO.

„(Amerika) sehrála obrovskou roli a má obrovskou odpovědnost, a ona to popírá. Ona zcela popírá všechnu pravdu o situaci," zdůraznil. „Je to velmi bolestivá situace pro lidi, kteří v tomto regionu žijí, ale USA toho využívají, aby co nejvíce očernily Rusko a zachránily život koncepci NATO."

Oliver Stone také vyjádřil naději, že prezident USA Donald Trump bude schopen zlepšit vztahy s Ruskem, uvádí se v článku.

„USA a Rusko rozhodně musí být spojenci," oznámil.