Americký prezident Donald Trump odpověděl v interview pro Fox News moderátorovi Billu O’Reillymu, který kritizoval ruského prezidenta Vladimira Putina. Výňatky z jejich besedy uvedl The Washington post. Po tom, co se Trump zmínil o tom, že si ruského prezidenta váží, připomněl mu žurnalista obvinění, která Západ vznášel na adresu Moskvy a Putina. „Vy si myslíte, že naše země je nevinná?" reagoval americký prezident na žurnalistova slova.


Americký státník rovněž zdůraznil, že by bylo „lepší, kdyby mezi Spojenými státy a Ruskem „panovala shoda, než kdyby tomu bylo naopak". Podle slov Donalda Trumpa bude „dobré", když Moskva pomůže Spojeným státům v boji s IS (v Rusku zakázaný).

Prezident USA dále prohlásil, že si váží ruského kolegy Vladimira Putina, ale neví, jestli se shodnou.  Výrok amerického prezidenta uvedla televize Fox News, která bude v nejbližších dnech vysílat interview s hlavou státu.

Podle Trumpa bude lepší, když se oběma zemím podaří navázat dialog. Avšak přiznal, že neví, jestli se to podaří.

„Pomůže-li nám Rusko v boji s teroristickou frontou Islámský stát (IS, zakázaná v řadě zemí včetně USA a RF), což je klíčovou bitvou, a také s islámským terorismem na celém světě, bude to dobré. Jestli se shodneme? Nemám tušení," řekl.

Trumpovo interview má být vysíláno ve třech částech: v neděli, pondělí a úterý.

Loading…