Bývalý astronaut NASA Dr. Edgar Mitchell uvedl, že mimozemšťané mírumilovného typu navštívili Zemi, aby zabránily válce mezi Ruskem a USA. Astronaut Apolla 14 uvádí, že mimozemšťani zabránili, aby Studená válka ve 40. a 50. letech vyústila do 3. sv. Války. Anonhq.com píše:

V rozhovoru pro The Mirror uvedl: „White Sands (v Novém Mexiku) bylo odpalovací místo pro jaderné zbraně – a to mimozemšťany moc zajímalo. Chtěli se dozvědět o našich vojenských schopnostech. “

Také uvedl, že mimozemšťané chtěli, abychom se vyhnuli válce a chtěli pomoct Američanům a Rusům udržet mírové podmínky pro obě strany. 

Mitchell – šestý muž na měsíci – uvedl, že ostatní důstojníci by vám řekli to stejné. Říká, že během rozhovorů s mnohými z kolegů, kteří pracovali na silu v průběhu konce 40. let, uvedli, že byli svědky neidentifikovatelných létajících objektů nad těmito sily (odkud se vypalovaly rakety), kteří zde létaly jen, pro to, aby zabránily jejich funkci.

Také prohlásil, že někteří důstojníci z pacifického pobřeží mu řekli jak mimozemšťané sestřelili rakety z jejich kosmické lodi. 

Pro mnohé z nás se to zdá těžko pochopitelné; bývalý astronaut nicméně prohlašuje, že věří v inteligentní život ve vesmíru.

Když se ho ptali jak mimozemšťané vypadali, Mitchel odpověděl, že typicky měly stejně velkou hlavu s velkýma očima a malými obličejovými rysy.

Mitchell také věří, že Šediváci, přistáli 7. června 1947 v Roswellu a někteří z nich byli zajati. Mitchell prohlašuje, že americká vláda lhala o tomto přistání, aby vyspělá technologie nepadla do ruských rukou, nebo do rukou jakéhokoliv protivníka.

„Ideální plán bylo o tom jednoduše lhát a nechat si to pro sebe.  Označili to jako TOP SECRET.“ Mitchel říká, že toto mělo vytvořit iluzi pro veřejnost a pro vládní zaměstnance.

Před devíti lety NASA prohlásila, že nesledují UFO, ani neexistuje žádná skryté organizace, která by monitorovala mimozemský život na Zemi. NASA prý nesdílí názory Dr. Edgara Mitchella vztahující se k problematice UFO nebo o jejich příchodu na Zemi.