Policie San Francisca uveřejnila videonahrávku zachycující dvě blesková vyloupení značkové prodejny Apple, z nichž každé bylo provedeno během pouhých 15 vteřin; ochránci zákona žádají o identifikaci lupičů. K první loupeži došlo 25. listopadu přibližně v 17.40 místního času, uvádí komentář k videu, uveřejněnému na YouTube.


Tři lupiči v černých bundách vbíhají do obchodu, v němž je minimálně 10 lidí, a strhávají gadgety ze stolů. Návštěvníci obchodu jsou překvapeni a někteří zaměstnanci klidně chodí po prodejně.

Druhá loupež byla provedena podle úplně stejného scénáře 29. listopadu v 18.20. Tentokrát se do objektivu kamery dostali dva zaměstnanci obchodu a jeden návštěvník. Lupiči teď byli čtyři, měli i jiný oděv: dva byli v černých bundách a jejich spolupachatelé v bílých. V tomto případě jeden ze zaměstnanců rozhořčeně mává rukou za prchajícími lupiči.

Policie uveřejnila video s cílem najít lupiče. Policisté se neuchylují k této praxi poprvé: na policejním kanálu na YouTube je přístupných několik podobných videozáznamů z kamer s prosbou o identifikaci pachatelů. Do jaké míry je tato metoda efektivní, se neuvádí.