Letadla mezinárodní koalice zasadila čtyři drtivé údery syrské armádě, zahynulo 62 vojáků, přibližně 100 lidí bylo zraněno, oznámil v sobotu oficiální mluvčí ministerstva obrany, generálmajor RF Igor Konašenkov. „Dnes v době od 17.00 do 17.50 v okolí letiště města Dajr az-Zaur (Sýrie) letadla mezinárodní antiisilovské koalice (2F-16 a 2A10) čtyřikrát zaútočila na útvary syrských vládních vojsk, nacházející se v obklíčení teroristických skupin ISIL.


Koaliční letadla vstoupila do vzdušného prostoru Syrské arabské republiky ze strany irácké hranice", řekl Konašenkov.

Podle informací získaných od syrského velení v Dajr az-Zauru zahynulo následkem náletu 62 vojáků, přibližně 100 lidí bylo zraněno. Hned po úderech přešli bojovníci ISIL do útoku, poznamenal Konašenkov.

Podle jeho slov v okolí letiště, kam byla dlouhou dobu shazována pomocí padáků humanitární pomoc místním obyvatelům, probíhají kruté boje s teroristy.

"Byl-li tento letecký útok vyvolán nesprávnými souřadnicemi, je to přímý následek umíněné neochoty americké strany koordinovat s námi své akce proti teroristickým skupinám na syrském území", zdůraznil oficiální mluvčí ruské vojenské správy.