Americký podnikatel Paul Salo chce opakovat útoky z 11. září 2001. Plánuje koupit Boeing 747 a bočně s ním v rychlosti více než 900 kilometrů za hodinu havarovat do budovy v Thajsku. Salo tvrdí, že znovu zinscenuje 11. září s cílem vyvrátit či potvrdit konspirační teorie týkající se teroristického útoku na Dvojčata – totiž, že se věže zhroutily po řízené demolici. „Koupíme dosluhující Boeing 747 nebo podobné letadlo s plnou nádrží a budovu určenou k demolici na venkově … a tím strojem do ní narazíme v rychlosti 900 kilometrů za hodinu.“

„Pokud tam zůstane jenom díra plná kouře, je jasné, že je to jen městská legenda. Některé lidi to určitě pobouří, ale všichni si zasloužíme vědět, jako to ve skutečnosti bylo.“

Salo, rodák z Kalifornie, dodal, že pevně věří, že jeho rekonstrukce bude probíhat podle „podobných fyzikálních zákonů“, jako skutečné útoky.

Teroristický útok si vyžádal 2 996 obětí po tom, co dvě letadla Boeing 767 narazily do dvou věží Světového obchodního centra. Internetové konspirační teorie prohlašují, že se věže nemohly zřítit tak rychle a že se také podezřele propadly do sebe – což by mohlo naznačovat, že šlo o řízenou demolici.

Dokument Farenheit 9/11 režiséra Michaela Moora podezření podnítil tím, že poukázal na vztahy rodiny bývalého prezidenta Spojených států Geroge Bushe, americkou vládou a rodinou Usámy Bin Ládina. Kultovní film Loose Change: Final Cut , další dokument zabývající se útoky 11. září, obvinil z naplánování útoky osoby spojené s americkou vládu.