Šéf přes migraci Evropské unie (EU) vyzval vůdce členských států, aby zapomněli na politické náklady přijímání uprchlíků. Řekl, že by se měli opírat o předpisy Komise a nedělat si starosti se znovuzvolením. Komisaři jsou na rozdíl od národních politiků do své role spíše jmenováni, než aby byli voleni. Kampanisté euroskepticismu jeho komentáře napadli jako „dech beroucí aroganci.“ Dimitris Avramopoulos, 62, má jako komisař pro migraci na starost reakci EU na migrační krizi, která v současnosti zachvacuje kontinent. Názorem tohoto komisaře je, že migranti by měli být vítáni a pře-rozmisťováni mezi členskými státy podle systému kvót.


Tento plán se ale ukázal být mezi vůdci členských států nepopulární a jsou pod tlakem své veřejnosti, aby už další migranty kromě těch velkých počtů, co už přichází, nebrali. Jelikož některé země, zvláště Maďarsko, které zažilo, jak jejich hranice v posledních týdnech překračují tisíce migrantů, nadále tomuto systému vzdorují, tak se rozpoutal mezi hlavami států zoufalý boj o svalování viny.

Sám Avramopoulos, bývalý starosta Atén a bývalý řecký ministr obrany, se k jejich aktivitám staví velice přezíravě: „Komise za to nemůže, protože tu politické náklady nezajímají,“ řekl Politico. „Komise je tu na pět let, aby prováděla svoji práci, a to jsme dělali s vizí odpovědně a oddaně. Protože to, čím jsme vedeni, není nějaké znovuzvolení. Proto pro nás politické náklady nic neznamenají.“

Evropští vůdci, řekl, by měli být podobně smělí. „Toto je mé poselství, které bych chtěl poslat do celé Evropy: přestaňte myslet na ty tzv. politické náklady,“ řekl Avramopoulos.

Aaron Banks, muž za kampaní Leave.eu, co má zajistit britských odchod z EU během nadcházejícího referenda o této otázce, Avramopoulose obvinil z „dech beroucí arogance“.

„Každý člověk by měl vidět, jak mašinérie EU myslí a funguje,“ pokračoval s dodatkem, že Avramopoulosovy komentáře „jen zas a znova dokazují právě to, co my říkáme. Musíme nad tím převzít kontrolu a Cameron už takovouto aroganci nemůže ignorovat. Naléháme na každého, kdo stojí o odchod z EU, aby si to přečetl a seznámil s tím tolik lidí, kolik je jen možné,“ řekl Banks.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: breitbart.com  

[quote align="center" color="#999999"]

Jaké mocenské hry mají v oblibě rodinné klany novodobé historie? Co skrývají například Rothschildovi, jejichž finanční moc ovlivňuje dění napříč kontinenty? Kromě těchto otázek se zářijové číslo časopisu Vědomí zaměřilo i na jedinečný algoritmus popisující jakékoliv energie. Představí svým čtenářům pravidla fungování vesmíru, díky kterým je možné usnadnit si život. A v neposlední řadě poskytne informace o lucidním snění, prostřednictvím kterého jsme ve spánku schopni nalézt odpovědi nejen na své otázky. Ať už chcete měnit stav věcí vnitřních i vnějších, nebo požadujete tip na sedmý dostih v Belmontu, časopis Vědomí je vám k dispozici od 7. září.[/quote]