Vášeň jednoho obyčejného člověka pro pomoc druhým bez domova se stala národním fenoménem. Dr. Jim Withers se chová podle jednoduché afirmace: Neoblékám se jako lékař, nechovám se jako blbec. A tak začal před 24 lety v Pittsburgu. Od té doby navštěvuje zašlé uličky, úkryty pod mostem nebo břehy, aby dostál svého slova a účelu projektu Safety Net. Tím žije několik pracovníků v terénu a dobrovolníků z řad zdravotníků, kteří se snaží pomáhat. Dosahuje již počtu 10 tisíc lidí, což je úžasné.


V jednom z rozhovoru uvedl Dr. Withers, jak se začal oblékat jako bezdomovec a začal chodit ven s klukem, který byl bez domova. Toto vžití do jejich stylu života přineslo hořkost a bolest vůči společnosti i lékařům. A tak si začal uvědomovat, kolik strastí tito lidé mají, a to nejen psychicky, ale především po fyzické stránce – nezacelené rány, vředy, nádory apod., aniž by je nějak řešili.

CNN dokonce Witherse jmenovala na jednoho z TOP hrdnů roku 2015! Vychválen byl především kvůli skvělé myšlence, která by měla být prosazena celosvětově – pouliční medicína.

Každá osoba, nehledě na to, kde bydlí, si zaslouží zdravotní péči. A to vše ukazuje, že jsme v tom všichni společně, jsme jenom lidi.