Když prezident Barack Obama v pondělí na obchodní výstavě v německém Hannoveru promlouval ke světovým vůdcům, tak vypadal hodně odtržený od reality. Prezident USA ve své řeči řekl, že máme to štěstí žít v „nejmírovější“ éře lidské historie. Obama spolu s ujištěním o současné nejmírovější éře dodal, že plánuje vyzvat evropské vůdce, aby vystupňovali své úsilí o boj proti ISIS, když odhalil, že USA do Sýrie pošlou dalších 250 vojáků Speciálních sil, aby pomohli bojovat s touto teroristickou skupinou.


Obama spolu s ujištěním o současné nejmírovější éře dodal, že plánuje vyzvat evropské vůdce, aby vystupňovali své úsilí o boj proti ISIS, když odhalil, že USA do Sýrie pošlou dalších 250 vojáků Speciálních sil, aby pomohli bojovat s touto teroristickou skupinou.

Zprávy CNS hlásí:

„Chtěl bych začít postřehem, že vzhledem k výzvám, se kterými se na světě potýkáme a k novinovým titulkům, které každý den vidíme, to možná vypadá nepravděpodobně, ale je to pravda. Máme to štěstí, že žijeme v nejmírovější, nejvíce prosperující a nejpokrokovější éře v lidské historii,“ řekl.

„To může být překvapivé pro mladé lidi, kteří se dívají na televizi nebo na to koukají přes své telefony,“ řekl, „a může to vypadat, jako by každý den přicházely špatné zprávy, uvažte ale, že jsou to už desítky let, od té doby, kdy byla poslední válka mezi velmocemi.“