Berlínské zločinné podsvětí se podle nové zprávy publikované mainstreamovými německými novinami Die Welt „ztratilo pod arabskými klany“. Zpráva, která odhaluje, jak arabská migrace v Berlíně transformovala celé prostředí zločinu, odhaluje, jak teď rozšířené migrantské rodiny rekrutují nové migranty, aby ve městě vedly veškerý organizovaný zločin. Ta zpráva mluví o ‚ohromujících‘ pohledech na luxusní sedany křižující uprchlická azylová centra a ubytovny migrantů naplněné „lidmi, co přišli o všechno.“


Vyšetřovatelé referovali, že zločinné gangy „těží ze situace s migrační krizí,“ během níž politika německé kancléřky Angely Merkel přivedla ze třetího světa do Evropy jako osadníky za minulý rok přes milion migrantů.

Zdroj vysvětloval, že „mladí a fyzicky silní muži,“ jsou cílem gangů, aby je pak využili na „špinavou práci“ jako vloupání, obchod s drogami a boj se zločinnými konkurenty. Také dětští uprchlíci jsou vítáni, jelikož jejich tváře nejsou policii známy. Mnozí z nově příchozích i přes výhled na zatčení nebo i vězení jsou ochotni takové riziko podstoupit, jelikož je nepravděpodobné, že budou deportováni.

Na německých problémech s populací migrantů není nic nového. Podle úřadů v Berlíně je většina organizovaného zločinu v tomto městě kontrolována sedmi až devíti rozšířenými rodinami, které přišly koncem 70. let z Libanonu.

Ředitel Úřadu Státní kriminální policie (LKA) Dirk Jacob popisuje, jak se ty klany specializují na majetkovou zločinnost a obchod s drogami. Ty předvádí ve městě svou sílu značně viditelnými kousky, jako „drzé loupež za bílého dne,“ v nichž se objeví maskovaný gang vyzbrojený útočnými puškami, mačetami a ručními granáty, aby ukradli jackpot z pokerového turnaje v Hotelu Hyatt a „scénicky výpravné loupeže“ v ikonickém berlínském luxusním obchodním domě Kaufhaus des Westens.

Jacob říká, že přes veškeré úsilí, je „extrémně těžké do těchto rozšířených rodin proniknout,“ jelikož jsou to „solidní struktury“, které lze rozdrtit „jen pomocí dlouhého a nákladného vyšetřování.“ Když popisoval problémy, s nimiž se policisté potýkají tváří v tvář zločinným machinacím těchto klanů, tak říká, že například když je rodinný příslušník konkurenta skolen nebo vážně zraněn nožem, tak mají policisté jen málo času k zajištění výpovědí svědků.