Ruské letecké seskupení během posledních tří dnů provedlo v Sýrii 169 vzletů a zasáhlo před 484 teroristických cílů, hlásil 25. ledna ruský generální štáb. 18 těchto bojových letů provedly ruské strategické bombardéry Tu-22M3 Backfire. Od počátku ruských náletů v Sýrii 30. září 2015 provedly ruské válečné letouny téměř 6000 vzletů a ničily významná postavení teroristů a jejich prostředky.


Syrská arabská armáda (SAA) spolu s domobranou Národních obranných sil (NDF) údajně převzala plnou kontrolu na okresem Arbid Al-Judaydah u letiště Kweiris v severní provincii Aleppo.

K osvobození tohoto okresu došlo poté, co SAA s NDF koncem minulého týdne osvobodily strategické vesnice Qatar a Tal Hattabat.

Totální chaos po ruském úderu na cíle se zbraněmi teroristů u hraničního přechodu Bab al Haw z 21. ledna 2015. Všimněte si, že kameramana nevzrušují oběti na lidských životech, ale rozsah hmotných škod:

Syrská vojska údajně připravují v nadcházejících dnech masivní útok na militanty al-Nusra, aby prolomila obležení šiíty obývaných měst al-Zahra a Nubl v severozápadním Aleppu.

[quote align="center" color="#999999"]