Nejvyšší velitel žoldnéřů Blackwater a mexický občan byl ve středu zabit bojovníky houthijského Ansarullahu a jeho spojeneckými silami v Jemenu v provincii Ta'izz. Podle zpráv o poslední úmrtnosti bylo od úterka zabito 15 členů zahraničních válečníků, co přišli s Blackwaters. Tito žoldnéři jsou součástí sil Sjednocených arabských emirátů, které pomáhají Saúdské Arábii s její intervencí v Jemenu. Jemenští bezpečnostní činitelé říkají, že guvernér obležené jižní provincie Aden byl zavražděn, když se jeho konvoj stal předmětem útoků raketovými granáty.


K tomuto incidentu došlo, když Jaafar Mohammed Saad v neděli cestoval se svým doprovodem do čtvrti Tawahi v tomto přístavním městě. Při tomto teroristickém činu bylo údajně zabito několik členů jeho konvoje.

Do Jemu bude vysláno asi 1 500 Maročanů, aby se také účastnili saúdské agrese proti této arabské zemi. Podle zpráv budou tito vojáci pomáhat saúdským vojákům s pozemními operacemi proti Jemenu. Vzpomínáme si, jak v říjnu do jižního přístavního města Aden přijelo asi 6 000 súdánských vojáků, aby se také přidali k saúdským vojákům. Této saúdské operace se rovněž účastní vojáci Emirátů, Bahrajnu a Kataru.

Válčící frakce v Jemenu se připravují k pozorování týden dlouhého příměří od 15. prosince, zatímco ve Švýcarsku probíhají OSN zprostředkované mírové rozhovory. Zdroj v kabinetu Saúdy podporovaného presidenta Abd Rabbo Mansour Hadiho řekl, že příměří potrvá sedm dní, jak uvádí dopis poslaný Hadim Radě bezpečnosti OSN. Předchozí pokus o zastavení palby v tomto konfliktu se zhroutil a obě strany z toho jedna druhou obviňují.