Rozzuřeni ruskou operací v Sýrii, mohou teroristé Islámského státu provést útok na území Ruska s použitím chemických a dokonce i jaderných zbraní. Varování zaznělo z úst bývalého velitele jaderné sekce britské armády, lékaře Hamishe de Bretton-Gordona, napsal britský list Express. Podle bývalého vojáka, teroristé usilují získat vědce, kteří by jim pomohli postavit bombu.


Bretton Gordon v Londýně uvedl, že IS již získal yperit, a je tedy vysoká pravděpodobnost jeho použití v zóně konfliktu v blízké budoucnosti. Ale tím není zájem teroristů omezen. Je možné, že brzy najdou odborníky a vytvoří si vlastní jadernou zbraň. Kromě toho, jak poznamenal britský důstojník, ukořistili dodávky surového uranu v iráckém Mosulu. „Uran mají, není vojensky využitelný, ale víme, že IS rekrutuje vědce k vývoji chemických a jaderných zbraní," prohlásil. Nicméně, zvýšení obohacování uranu na potřebnou úroveň není tak jednoduché, ale vysoce obohacený uran se může snadno koupit. Jeden kilogram tohoto materiálu stojí 26 milionů liber (40 milionů dolarů), což není pro bohatý IS problém, tvrdí Bretton Gordon.

Podle něj v případě, že teroristé získají bombu, udeří města Iráku a na Moskvu, která jsou „extremně zranitelná“. Označil v této souvislosti kvalitu ruských bezpečnostních služeb za velmi nízkou. Velká Británie je v relativním bezpečí, díky vysoce kvalifikovaným pracovníkům britské zpravodajské služby, věří bývalý voják.

Zdroj: express.co.uk, pz.cz

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]