Dva německy mluvící bojovníci Islámského státu (IS) hrozí na internetovém videu útoky v Německu a Rakousku.  Poselství teroristů na propagandistickém videu ze syrské Palmyry, poprvé v německém jazyce, je jasné, chtějí zabíjet "bezvěrce" v Německu a rakousku. Na videu jsou vidět nalevo německý bojovník Islámského státu Abu Omar al-Almani a vedle něj sedí rakouský bojovník Mohamed Mahmoud alias Abu Usamah al-Gharib.


Oba vousatí muži říkají na videu, vyzývají, aby se "bratři a sestry" připojili ke skupinám bojovníků Islámského státu v Sýrii a Iráku. Pokud to není možné, měli by zaútočit na "bezvěrce" v jejich domovech v Německu a Rakousku. Vzkaz mužů v maskáčích na videu je natočen ruinách starobylého syrského města Palmyra.

Jeden z mužů zapřísahá kancléřku Angelu Merkelovou, aby odvolala nasazenou německou armádu z Afghánistánu, kde bojuje proti džihádistům, jinak se islámská milice mstít v Německu. Vzkaz na videu zároveň muž překládá do arabštiny. Na konci videa dva džihádisté zabili dva neznámé muže, kteří před nimi klečí uprostřed ruin Palmyry. Odhaduje se, že asi 600 lidí z Německa se připojilo k džihádistům v Sýrii.

Zdroj: pz.cz