Carl Sagan, dobře známý americký astronom, astrobiolog, kosmolog a astrofyzik, zemřel v r. 1996. Byl velmi skeptický k práci nemainstreamových médií a parapsychologii. Téměř o 20 let později však již disponujeme důkazy, které fenomén jako právě parapsychologie (zahrnující i telepatii, psychokinezi, léčbu na dálku, reinkarnaci apod.) skutečně potvrzují. Sagan však tuto oblast vědy nezavrhnul úplně. Věřil, že si tyto věci žádají důkladnější zkoumání. „Jsou určité věci v oblasti parapsychologie, které by si dle mého názoru zasloužili seriózní studii.“ Zejména co se reinkarnace týče, Sagan mínil prozkoumat svědectví dětí, které si pamatují detaily z minulých životů.


Kdyby Sagan byl dnes naživu, viděl by, že reinkarnaci se už některé studie věnují, i když jde o ošemetné téma, jehož výsledky mohou zatřást hodnotami mnoha lidí.

 

Jak takové případy vypadají?

Tomuto tématu se již věnovalo spoustu odborníků z různých akademických institucí a je těžké si vybrat pouze pár příkladů. Na celém světě existuje přes 2,500 specifických případů, které byly dopodrobna prozkoumány. Přitom můžeme pozorovat, že na východě, kde je reinkarnace přijata i kulturně, je jich poměrně víc.

Jednou z nejzajímavějších studií je studie od psychiatra Jima Tuckera z University of Virginia, který v r. 2008 publikoval rozsáhlou práci o případech reinkarnace.

Všechny objekty mají jednu společnou věc. Jde o děti v průměrném věku 35 měsíců. Zážitky, které pak vypráví z minulých životů, jsou velmi detailní e rozsáhlé. Tucker zároveň uvádí, že jsou doprovázeny emocionálními výkyvy. Některé děti brečí, chtějí se vrátit k bývalé rodině, jiné zase postihne vztek.

„Subjekty obvykle přestanou mluvit o minulých životech ve věku 6-7 let. To je věk, kdy děti začínají chodit do školy a tvoří si vlastní zážitky ze současného života. V tomto věku obvykle i ztrácí vzpomínky na rané dětství.“

Jedním z nejznámějších příběhů je ten Sama Taylora, který v roce a půl svému otci při vyměňování plenky řekl:

„Když jsem byl v tvém věku, měnil jsem plínku tobě.“

Jak pokračoval, vyšlo najevo, že byl jeho dědečkem. Vzpomněl si na tolik detailů, že si rodiče byli jisti, že se je nemohl dozvědět jinak. Pamatoval si takové věci, že jeho sestra byla zavražděna, anebo že jeho žena měla kuchyňský robot, kterým mu připravovala milkshaky až do konce jeho dní.

 

Co tohle všechno znamená?

Kdo to má vědět? Je skutečně pravda, že se po smrti reinkarnujeme do jiného těla? Nebo se reinkarnují jen někteří lidé? Nebo se reinkarnujeme všichni, akorát ne na téhle planetě, ale někde jinde? Znamená to, že se duše během reinkarnačního cyklu poučí a může jít dál? Má vůbec duše na výběr, jestli se chce po opuštění tělo reinkarnovat dál? Může měnit dimenze? Pochází všechny duše z jednoho zdroje? Co je to za zdroj? Je součástí něčeho většího?

Takhle bychom mohli pokračovat dál a dál. Pravdou je, že nevíme, co tohle všechno znamená, ale jisté je, že život sahá daleko dál, než tam, kam až ho můžeme vidět anebo vědecky vysvětlit.

[quote align="center" color="#999999"]

  • www.VEDOMI.cz
  • [/quote]

    Zdroj: ce.com, m.v.edu