Minulý měsíc jsme vytáhli průzkum od Reuters, který ukázal, že když přijde na to, jak Američané vnímají hrozbu pro svoji zemi, tak jsou na tom president Obama s ruským presidentem Vladimirem Putinem těsně vedle sebe, když 20% respondentů ukazuje, že bezprostřední hrozbu vidí v Putinovi, zatímco 18% ji vnímalo v Obamovi. Samozřejmě, že to není ještě tak nejhorší, když pořád ještě daleko více vidí hrozbu v ISIS než presidentovi. Na tomto pozadí prezentujeme výsledky čtenářského průzkumu TIME 100, v němž čtenáři vybírali 100 nejvlivnějších lidí planety. Co se týče našich čtenářů, tak ti asi nebudou vůbec překvapeni tím, kdo je na vrcholu tohoto seznamu.


[quote align="center" color="#999999"]

Vítězem letošního čtenářského průzkumu TIME 100 je ruský president Vladimir Putin.

Putin těsně předběhl rapovou zpěvačku CL (z jihokorejské dívčí skupiny 2NE1), takže získal první místo s 6,95% hlasů v závěrečném kole. Popové hvězdy Lady Gaga, Rihanna a Taylor Swift se točily mezi prvními pěti v tomto pořadí s 2,6%, 1,9% a 1,8% hlasů.

TIME 100 je každoroční seznam 100 nejvlivnějších lidí světa v rozsahu politiky, zábavy, businessu, vědy, náboženství i dalších oblastí. Na základě rozhodnutí redaktora TIME bude letošní seznam odhalen 16. dubna. Hlasování čtenářského průzkumu bylo uzavřeno 10. dubna.

Kromě Putina byli jedinými, kdo se prolomil mezi vrcholnou 10 mimo obor zábavy Dalaj Láma (1,7%), Malala Yousafzai (1,6%) a papež František (1,5%), Barack a Michelle Obama byli hned za 10 s 1,4% a 1,2% hlasů v tomto pořadí.

Více než polovina hlasů – 57,38% – vyla odevzdána uvnitř Spojených států, následovaly Kanada a Velká Británie 5,54% a 4,55% v tomto pořadí.[/quote]

Jak tedy vidíte, president Obama dostal jen 1,4% hlasů (i když zhruba 60% respondentů byli Američané), což však nestačilo, aby ho to umístilo do vrcholné 10 spolu s takovými lidmi, o nichž si US občané zjevně myslí, že jsou vlivnější než obyvatel Bílého domu: Beyonce, Taylor Swift, Lady Gaga a Emma Watson. Mezi tím je možná příští americký president s velkým odstupem třicátý druhý daleko za Jimmy Fallonem a jen těsně nad Chrisem Prattem (který pomohl zabít Usámu bin Ládina).

* * *

Takže blahopřejeme „izolovanému“ panu Putinovi, u kterého si představujeme, že když spatří tyhle výsledky, tak bude mít stejně, jako jsme měli my, jedinou otázku: „Kdo je to CL of 2NE1?“

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com, reformy.cz