Američtí indiáni znali tento trik po tisíce let. Sám jsem o něm předtím nikdy neslyšel, ani by mě nenapadlo jej použít. Věřte nebo ne, kajenský pepř je rostlinka, která by měla být v každé domácí lékárničce, pokud již není na polici s kořením ve vaší kuchyni. Výzkum také ukázal, že kajenský pepř má mnoho dalších výjimečných medicínských přínosů, včetně prevence srdečního infarktu, rýmy, migrény, trávicích obtíží či bolesti kloubů.

Vezměte trochu moučkového kajanského koření a nasypte ho přímo do krvácející rány. Krvácení by mělo zastavit do 10 až 15 sekund.

Tento postup aplikujte pouze na relativně malé řezné rány. V případě větší rány třeba použít tradiční prostředky (jako například aplikovat na ránu tlak s následným vyhledáním lékařské pomoci).

Pomůže však i to, pokud vezmete čajovou lžičku pepře, rozmícháte ji ve sklenici vody a tu rychle vypijete. Kajenský pepř je v podstatě silné stiptikum (látka schopná zastavit krvácení, pokud se aplikuje na ránu). Rychle vyrovnává krevní tlak, aby mohlo nastartovat srážení krve. Toto koření nejenže rychle zastavuje krvácení, ale i dezinfikuje ránu, takže se nemusíte obávat vzniku infekce.

Dr. Richard Schultze, ND, MH tvrdí, že "Pokud máte dokonale zvládnout jen jednu bylinku v životě, ať je to kajenský pepř. Je silnější než cokoliv jiného."

Zdroj: buynongmoseeds.com