Teď, když ukrajinští separatisté černé skříňky z letu MH-17 vydali malajským úřadům (což poněkud bortí věrohodnost vyfabrikovaného ukrajinského YouTube klipu, v němž dostávají rebelové z Moskvy „instrukce“, aby černé skříňky ukryli), tak je tu otázka: který nestranný subjekt a země bude pověřen objektivním získáním obsahu a jeho analýzou. Před krátkou chvílí jsme se díky nikomu menšímu než britskému ministerskému předsedovi Davidu Cameronovi dočkali odpovědi: Takže Holanďané nejsou schopni si černé skříňky analyzovat sami a potřebují pomoc Londýna? Kuriózní.


Více od AP:

[quote align="center" color="#999999"]

Britský ministerský předseda říká, že černé skříňky z letounu Malaysia Airlines sestřeleného nad východní Ukrajinou přezkoumají britští vyšetřovatelé leteckých nehod.

David Cameron na Twitteru uvedl, že po žádosti britské vlády to budou britští experti z Resortu vyšetřování leteckých nehod, kdo vytěží data z letových záznamníků k analýzám.

Během úterka pro-ruští separatisté na Ukrajině vydali dvě černé skříňky z Letu 17 malajským vyšetřovatelům ve městě Doněck.

Malajský ministerský předseda Najib Razak řekl, že tohle předání bylo součástí dohody, jakou jsme dosáhli s vůdcem rebelů Alexandrem Borodajem.

Najib řekl, že ty černé skříňky se jeví být „v dobrém stavu.“[/quote]

Ještě se teprve uvidí, jestli ke srovnatelně objektivnímu přezkoumání budou Londýnu poskytnuty i záznamy řízení letového provozu k letu MH17, které, jak jsme minulý týden hlásili, zkonfiskovala ukrajinská tajná služba.

Mezi tím budeme čekat na řečené „objektivní“ závěry, jaké vyšetřovatelé havárií ve Farnborough odhalí, jsou to vyšetřovatelé z té samé nezpochybnitelně objektivní Británie, jejíž ministerský předseda před pouhou hodinkou, když už „ztratil trpělivost s tím „nehorázným pokřikem a mlžením“ z pondělního večera, vyzval Evropu, aby na Rusko po sestřelení MH17 uvalila „těžce postihující sankce“. Ministerský předseda ve své nejdůraznější intervenci po této katastrofě, která zabila 298 lidí, vyvolával vzpomínky na Druhou světovou válku, když srovnával ruskou agresi s agresí nacistického Německa.“

Takže tu všude kolem sebe máme skutečnou nestrannost a objektivitu.

[quote align="center" color="#999999"]

Tím „nehorázným a pokřikem a mlžením,“ které tak neskutečně rozčílilo britského premiéra, byla včerejší tisková konference na ruském ministerstvu obrany, kde byly prezentovány skutečnosti o aktivitě a rozmístění bojových systémů schopných tento letoun sestřelit v jeho blízkosti v době sestřelu, hodnocení situace a otázky na ukrajinskou a americkou stranu, které by mohly vést k objasnění. O této tiskovce byl i zdejší včerejší článek: Rusko říká, že má fotky ukrajinského nasazení raket BUK na východě a radarový důkaz o bojových letounech v blízkosti MH17[/quote]

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com