Na rozdíl od teroristických ofenziv v Libyi, Sýrii a teď v Iráku podporovaných Spojenými státy, Británií, EU, členy NATO stejně jako regionálními kolaboranty jako Saúdská Arábie, Izrael a Katar, kde všechny pokusy zastavit extremisty, aby se nezmocnili celých národů, naráží na rozhořčené vytí Západu a obviňování z „porušování lidských práv“, tak bezuzdná brutalita prováděná na Ukrajině doslova nacisty, když je prováděná proti odštěpeneckým provinciím na východě, je na Západě doprovázená pokryteckým tichem. Uprchlíci proudící pryč z obklíčených a bombardovaných sídelních center vyprávějí příběhy o masových


vraždách, plošné palbě na civilisty a dokonce příšerná tvrzení o nucených odběrech orgánů, která probíhají jak z těl zabitých při ofenzivě kombinovaných ozbrojených sil Kyjeva, tak i od těch, které unesly gangy zločinců fungující v tomto vakuu umožněném mlčením Západu.

Na rozdíl od Libye, Sýrie a teď Iráku, kde Západní média lačně referovala o tvrzeních „aktivistů“ jako o nezpochybnitelné pravdě a dokonce se účastnila flagrantních fabrikací, jen aby ospravedlnila další vojenské intervence, zvláště v Libyi a Sýrii, tak sítě jako BBC zavrhují tvrzení ukrajinských uprchlíků jako povídačky, co nestojí za další prošetření. V článku BBC, „ Ukrajinští uprchlíci utíkají do Ruska,“ se uvádí:

[quote align="center" color="#999999"]

Ti tvrdí, že spousty polských sniperů střílely civilisty, děti unášeli a odváželi do Ameriky, aby jim tam odebrali orgány, a že Ukrajinská armáda civilisty, co se pokouší utéct, zabíjí.

Neexistují však žádné důkazy, které by cokoliv z těchto divokých tvrzení podpořily. Co ale dokazují, je hluboce zakořeněná nedůvěra ke Kyjevu.[/quote]

Co by bylo možno považovat za ještě „divočejší“ je odporné pokrytectví BBC, jejich absence investigativní snahy vyšetřovat tvrzení – která se předpokládá, aby se mohli prohlašovat za žurnalisty – a jejich přezíravost k vysvětlení, proč vlastně ti lidé na východní Ukrajině „k tomu Kyjevu chovají takovou hlubokou nedůvěru.“ Proč by vlastně ty tisíce východních Ukrajinců byly tak nepřátelské či nedůvěřivé ke Kyjevu, aby prchaly ze svých domovů, kdyby se Kyjev nedopouštěl zločinné brutality?

 

Nucené odběry orgánů – skutečný horor úmyslně zavrhovaný BBC

Ruské zdroje vypráví ale jiný příběh, dopodrobna vysvětlují probíhající horor, který BBC zběžně zmínili, ale selhali při tom, aby by ho buď kvalifikovali, či s něčím připomínajícím doklady zavrhli. V článku v Pravdě, „ Na Ukrajině lidské orgány nesmrdí,“ se píše že:

[quote align="center" color="#999999"]

Na sociálních sítích se objevily šokující informace, které říkají, že milice ze Slavjanska při svých průzkumných operacích našly stovky mrtvol vojáků Národní gardy. Vojáci měli rozpárané žaludky a vybrané vnitřní orgány. Navíc lidé žijící v postižených územích viděli dobře vybavené ambulantní vozy, obrněné dodávky k odvozu peněz a další speciální vozidla u nemocnic Ukrajinské armády.[/quote]

Např. zaměstnanci mezinárodního letiště v Boryspilu, řekli, že tam přilétá spousta malých nelinkových letounů vezoucích speciální chladničky používané k převozům lidských orgánů.

To by mohly být ty samé „sociální sítě“, které Západní média často citují, aby podložila tvrzení vznášená proti vládám Libye a Sýrie. Teď, když tyto Západní zájmy podporují režim, aby konsolidoval svou moc proti ozbrojeným bojovníkům, tak jsou takovéto příběhy „divoké“ a nestojí za další prověření. Pravda uvádí, že ožebračená státní vojska – neschopná poskytnout vojákům i odpovídající uniformy a jídlo – činí takovýto nárůst přítomnosti pokročilého zdravotnictví kolem kyjevských sil velice nepravděpodobným kvůli zájmu o záchranu zdraví jak svých vojáků, tak těch, co cestou chytnou.

Spíše uvážíme-li neskutečnou korupci a nezákonnost, která existovala i před tzv. „Euromajdanem“, a nástup ultra-pravicového klientského režimu fungujícího v situaci naprostého rozvratu, tak je sběr orgánů kvůli zisku daleko pravděpodobnější. Východní Evropa bývala už roky jedním z několika globálních epicenter sběru orgánů. V článku Bloomberg z roku 2011 nadepsaném „ Orgánové gangy nutí chudé k prodeji ledvin pro zoufalé Izraelce,“ napsal, že:

[quote align="center" color="#999999"]

Vyšetřovatelé pěti kontinentů říkají, že odhalili propojené zločinné spolky vedené Izraelci a Východoevropany, které převáží lidi přes hranice – občas proti jejich vůli – aby prodali ledviny.

„Ten zločinec tady je prostředník, který si hrabe z nemocných a chudých,“ říká Bahat, který vyšetřoval bandu pašeráků orgánů v Jeruzalémě. „Trhá mi to srdce, že lidé prodávají kusy svých těl, protože potřebují peníze na živobytí.“

Zločinci vidí příležitost vydělat na obchodu s orgány velké peníze, když mohou prodat ledvinu za 15 či 20 násobek toho, co za ni zaplatili, říká policie po celé Evropě.

„Rozpoznali v tom obscénní profit, který lze nahrabat na rozrůstajícím se černém obchodě s částmi těl,“ říká Jonathan Ratel, prokurátor sídlící v kosovské Prištině, který v posledních dvou letech vyšetřuje obchod s orgány. „Děje se to pořád, protože je v tom moc peněz.“

Obchodníci typicky platí prodávajícímu $10 000 za ledvinu a shrábnou $150 000, když ji prodají pacientovi.[/quote]

Ve skutečnosti by uprostřed toho chaosu Ukrajinského ozbrojeného konfliktu bylo nemyslitelné, aby ty samé zločinecké gangy nepročesávaly bojiště a nemocnice s potenciálními obětmi. To, že BBC pochybila při vyšetřování velice pravděpodobných tvrzení zoufalých uprchlíků, poukazuje jak na naprostou žurnalistickou nekompetenci, tak na spolupachatelství při krytí ukrutností páchaných jako součást kyjevského brutálního, nezákonného a smrtonosného pokusu konsolidovat si moc.

Když v roce 2011 Bloomberg popisoval stav nucených odběrů orgánů, tak konkrétně poukazoval na zločinné gangy na Ukrajině, stejně jako jiné reportáže. I na ukrajinské nemocnice a doktory se už dávno poukazovalo. Jak potom může BBC prohlašovat tvrzení o odběru orgánů za „divoká tvrzení“, když se od roku 2011 neudělalo nic, aby se takovéto praktiky zastavily, a zvláště v dnešním stavu Ukrajiny, který vytváří dějiště, v němž taková zločinnost nekontrolovaně vzkvétá?

 

Historie se opakuje

Zrovna tak, jako to, že ultra-pravice uchvátila moc v Kyjevě, znamená vzkříšení nacismu v Evropě s plnou podporou Evropské unie a NATO, tak krytí nucených odběrů orgánů a další horory jsou vytržené přímo ze scénáře nacistů Adolfa Hitlera, včetně takových notoricky známých postav jako Josef Mengele. Historie se opakuje, a to zvláště kvůli ignoranci Západního posluchačstva a spolupachatelství žurnalistů, jejichž údělem by mělo být referovat o pravdě, a kteří ji místo toho pohřbívají pod propagandou.

Jelikož odběry orgánů se na Ukrajině dnes bezpochyby dějí – stejně jako se doloženě děly už před tím, než ten konflikt vůbec začal – tak zavržení povídání o těchto hororech od BBC může znamenat, že polští snipeři podporovaní NATO opravdu mohou páchat ukrutnosti a režim Petra Porošenka může docela dobře vést kampaň rasově motivované genocidy.

Tony Cartalucci

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: journal-neo.org