Skupina, která sama sebe popisuje jako patrioty revolučního stylu s milionem členů zmobilizované milice směřuje do středu Washingtonu D.C., aby tento týden politickému vedení přinesla jednoduché poselství, tj. od presidenta Obamy až po mluvčího Bílého domu Johna Boenera: Vypadněte. Nazývají to Operací Americké jaro – a volají po vyhnání takových jako pan Obama, pan Boehner, generální prokurátor Eric Holder, vůdce senátní většiny Harry Reid, senátor Mitch McConnell, vůdce menšiny ve Sněmovně Nancy Pelosi a vicepresident Joseph R. Biden, hlásí Raw Story.


„Apelujeme na jejich odstranění … jako na start směrem k restauraci ústavnosti,“ řekl penzionovaný plukovník Armády Harry Riley, vůdce této skupiny, hlásí Raw Story. „Ti všichni už opustili US Ústavu a nejsou hodni zastávat posty, které vyžadují služební postavení.“

K cílům této skupiny rovněž patří ovlivnit i ty politikáře, kteří nejsou cílem svržení, aby „sponzorovali a schvalovali silně ústavně střiženou státní legislativu, aby omezili velikost, pravomoci, působnost a výdaje US vlády o dvě třetiny,“ hlásí mediální kanály.

Tato skupina očekává, že se s nimi v pátek v metropoli sejde mezi 10 až 30 miliony podobně smýšlejících Američanů k účasti na protestech předváděných jako něco na způsob „Arabského jara“ pro Ameriku.

Mezi tím tato skupina pořádá další událost ve stejný den v Bunerrkville v Nevadě poblíž dobytkářského ranče Clivena Bundyho, a ta bude na podporu jeho postoje vůči Úřadu pro správu půdy k pastevním poplatkům.

Páteční událost podpořila Tea Party Nation.

Pan Riley řekl, že doufá, že událost proběhne mírumilovně, ale že až dosud mírumilovné protesty občanům moc štěstí nepřinesly. Rovněž řekl, že se na tuto událost zmobilizovalo více než 1 milion členů milice – a že ta očekávání 10 milionů účastníků nejsou žádné vzdušné zámky.

„Už více než pět let ‚my lid‘ píšeme, voláme a faxujeme Kongresu a médiím, křičíme na radnicích, pochodujeme, protestujeme, demonstrujeme, posíláme petice, aniž by z toho byl jakýkoliv užitek,“ řekl podle Raw Story. „Všechny složky vládní moci na „nás lid“, kterému skládali přísahu, že mu budou sloužit, pohlíží jako na ‚otravnou havěť‘, co se plete do jejich politické agendy, když jejich vypočítavě hrabivým agendám přistřihujeme křídla. My už nemáme žádnou důvěru ani ve volební urny, jelikož mnozí věří, že i posvátné tajemství těchto uren už prokopli.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: washingtontimes.com