Třikrát vice Američanů podporovalo americké zapojení do Vietnamské války v její nejhorší době. Podpora pro útok na Sýrii je u Američanů více než třikrát nižší než podpora pro zapojení do Vietnamské války v jejích nejhorších dobách, což ilustruje, jak všeobecně nepopulární by takovýto krok byl i přes mediální tvrzení, že kdyby Obama vojenský útok neprovedl, tak by „ztratil věrohodnost“. Ti političtí drůbeží jestřábi a korporátní tisk opakovaně podstrkují námět, že Obama musí svou „červenou linii“ překročit, aby si uchoval tvář a zachránil věrohodnost.


Věrohodnost u koho? Určitě ne u Amerického lidu – z něhož jen 9 procent podle průzkumu Reuters a Ipsos intervenci do Sýrie podporuje.

Pokud by Obama Spojené státy do konfliktu se Sýrií zatáhl, byla by to nejnepopulárnější válka v historii této země.

I v tom nejchmurnějším okamžiku v květnu 1971 si 28 procent Američanů pořád myslelo, že poslat vojska do Vietnamu bylo správné rozhodnutí.

I přes tu předpověditelnou nekalost, do které se později zvrhla, byla Obamova intervence do Libye v roce 2011 podporována relativně vysokými 47 procenty Američanů, zatímco zpočátku invazi do Iráku jich podporovalo 76 procent a útok na Afghánistán podporovalo 90 procent.

Jak zdůrazňuje Washington Blog, k dalším věcem, které Američané shledávají přeci jen přitažlivějšími než Sýrie, patří „Severní Korea, švábi, vši, kořenové kanálky zubů, kolonoskopie, dopravní zácpy, prodejci ojetých vozů, Genghise Khana, komunismus, BP během ropné skvrny v Zálivu, Nixona během Watergate a krále Jiřího během Americké revoluce.“

Dokonce i Kongres se svými 15 procenty souhlasného mínění je téměř dvakrát populárnější než zmínky o útoku na Sýrii.

S jejími raketovými útoky naplánovanými k zahájení už na čtvrtek to vypadá, že tou jedinou „věrohodností“ která Obamovu administrativu zajímá, je udržení vlastní věrohodnosti u vojensko-průmyslového komplexu, který se chystá Ameriku zavléct do dalšího směšného, nebezpečného a nad poměry drahého konfliktu, který posílí jen Al-Káidou vedené teroristy, aby mohli uchvátit kontrolu na jednou z hlavních středovýchodních zemí.

Zapomeňte na útoky chemickými zbraněmi, Sýrie byla vybrána jako cíl ke zničení už přinejmenším před 12 lety. Jak vysvětlil v níže uvedeném klipu generál Westley Clark, neboť Pentagon uvedl tuto zemi na seznam sedmi národů předurčených ke zničení už v týdnech po 11.9.

Proto Bílý dům už nemůže než opovrhovat skutečností, že naprostá většina Američanů se proti této intervenci staví – už je to totiž předurčeno.