Centra pro kontrolu a prevenci chorob (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) rychle odstranila ze svého webu stránku, která je nyní uložena ZDE a z níž vyplývá, že přes 98 milionů Američanů dostalo během 8 let minimálně jednu dávku vakcíny proti dětské obrně. Část těchto vakcín byla přitom kontaminována polyomavirem zvaným SV40, který vyvolává rakovinu. Odhaduje se, že vakcínu obsahující SV40 mohlo dostat 10-30 milionů Američanů. SV40 je zkratka pro opičí vakuolový virus 40 nebo opičí virus 40, což je polyomavirus vyskytující se jak v opicích, tak v lidech. Podobně jako další polyomaviry způsobuje SV40 nádory a rakovinu.


SV40 potlačuje transkripční schopnosti genů tlumících nádorů. Může za to velký T-antigen SV40 a malý T-antigen SV40. Zmutované geny mohou přispívat k nekontrolovanému bujení buněk a vzniku rakoviny.

Michele Carbone, odborný asistent na katedře patologie Univerzity Loyola v Chicagu, nedávno izoloval fragmenty viru SV40 v rakovině kostí a v smrtelné formě rakoviny plic zvané mesothelioma. Objevil SV40 v 33 % prozkoumaných případů osteosarkomu, ve 40 % dalších typů rakoviny kostí a v 60 % mesotheliomy.

Dr. Michele Carbone otevřeně přiznal, že HIV/AIDS se šířily na počátku 70. let minulého století prostřednictvím vakcíny proti žloutence typu B společnosti Merck & Co. Bylo to poprvé, kdy přední expert v oboru výroby a testování vakcín potvrdil, že firma Merck & Co. je zodpovědná za šíření AIDS.

K tomuto odhalení došlo v rámci diskusí o vakcínách proti obrně obsahujících virus SV40, který vyvolal rakovinu u většiny příjemců vakcíny. Mnoho odborníků dnes připouští, že většinu případů rakoviny mají na svědomí vakcíny proti obrně Salk and Sabin a vakcíny proti žloutence B, pocházející z opic.

Říká se, že mesothelioma vzniká při kontaktu s azbestem, výzkumy však potvrdily, že 50 % případů mesotheliomy nemá nic společného s azbestem, ale s virem SV40 obsaženým ve vakcínách proti obrně. Podle výzkumníků z Institutu histologie a obecné embryologie na University of Ferrara se SV40 objevuje i u jiných typů rakoviny. Na konci roku 1996 desítky vědců odhalily SV40 u různých typů rakoviny kostí a rakoviny mozku, jejichž počet vzrostl během dvacet let o 30 procent.

Virus SV40 se dnes objevuje i v nádorech odstraněných lidem, kteří nebyli nikdy očkováni kontaminovanou vakcínou, což vede některé experty k závěru, že lidé, kteří vakcínů dostali, by virus SV40 mohli šířit.

Záhy po tomto objevu byl virus odhalen v ústní formě vakcíny proti obrně, vyráběné v letech 1955 až 1961 firmou American Home Products.

Jak orálně přijímaný, živý virus, tak injektovaný, neaktivní virus, byly ovlivněny. Později se zjistilo, že technika používaná ke zničení viru v injekčních vakcínách prostřednictvím formaldehydu, SV40 spolehlivě nezničila.

Teprve před dvěma lety vláda Spojených států konečně přidala formaldehyd na seznam karcinogenních látek a připustila, že styren může způsobovat rakovinu. Přesto je tato látka stále obsažena v téměř všech vakcínách.

Podle australské Národní vůzkumné rady méně než 20 %, ale zřejmě více než 10 % populace je citlivých na formaldehyd a reakce těchto jedinců mohou být akutní při jakémkoli styku s touto látkou. Tato látka, která je nebezpečnější než většina ostatních chemikálií a která figuruje na minimálně 8 regulačních seznamech federální vlády, představuje jedno z největších rizik pro ekosystém a lidské zdraví.

V těle může formaldehyd způsobit to, že se proteiny nevratně svážou s DNA. Laboratorní zvířata, která formaldehyd konzumovala, vykazovala víc případu rakoviny nosu a hrdla, než je obvyklé.

Fakta o SV40 uvedená na webu CDC:

  • SV40 je virus objevený u některých typů opic.
  • SV40 byl objeven v roce 1960. Záhy poté byl odhalen ve vakcínách proti obrně.
  • SV40 byl objeven u některých typů rakoviny.

Další fakta:

  • V 50. letech byly ledvinové buňky opic makak rhesus, které obsahují SV40, jsou-li infikovány, použity pro výrobu vakcín proti obrně.
  • Ne všechny vakcíny byly kontaminovány. Odhaduje se, že vakcínu obsahující SV40 dostalo 10-30 milionů lidí.
  • Některé poznatky potvrzují, že vakcíny proti obrně obsahující SV40 zvyšují riziko rakoviny.

Překlad: Tomáš Piňos

Zdroj:  preventdisease.com