Steven Messham (49), jedna ze stovek obětí sexuálního zneužívání z pečovatelského domu v severním Walesu (sedmdesátá a osmdesátá léta) bydlel v dnes již zavřeném domově pro chlapce Bryn Estyn, ve Wrexham. Pan Messham žádá Davida Camerona o zahájení nového šetření, na základě obvinění vysoce postaveného představitele britské konzervativní vlády ze sexuálních útoků. Bývalý politik z Thatcherové éry, který by měl být brzy jmenován obvinění vehementně popírá.

Co říkají oběti:

Byl jsem zneužit mnohokrát, určitě více než dvanáctkrát. A ne jen já, desítky, stovky dětí. A nebyl to jen „on.“ Během jedné noci jsem byl svázaný a znásilněn devíti různými muži.

Nabízeli nám alkohol, odváželi si nás v Jaguaru nebo v Porsche. Občas nás svázali. Byli jsme děti a byli jsme systematicky znásilňování.

Pouze přijeli auta, různá auta a brali nás pryč…

Jednou mě vzal na večeři a zastavil auto. Konal se orální sex. Dal mi nějaké peníze, sliboval dárky, plánoval pro mě práci. Byl jsem tehdy stále v domově pro děti, ne pro mladistvé.

V samotném domově kde se o nás měli starat, bylo sexuální zneužívání plné násilí. A venku? To jakoby vás prodali. Brali nás do Crest hotelu ve Wrexham, hlavně v neděli večer, kde pronajímali pokoje.

Nejde jen o lokální kruh pedofilů, jsou rozšíření po celé zemi, i na jihu a v Londýně, uvádějí oběti jako Steven Messham, jehož obviňování bylo několikrát ignorovány policií. Mnohé obvinění dalšími oběťmi byli zametené pod koberec.

Pan Messham a další, v devadesáti letech několikrát navštívili policii ve Walesu a na fotografiích zaslaných faxem zločinců identifikovali. Policie odmítla další vyšetřování se směšným odůvodněním, že faxem fotografie nejsou dostatečně kvalitní k pozitivní identifikaci.

Po skandálu s dnes už odhaleným britským „králem pedofilie,“ celebritou s titulem „Sir“ (Jimmy Savile) začínají vypovědět stovky nových a nových obětí.

Soudní tribunál ve Walesu krátce po roce 2000, systematicky kryl britskou vládu navzdory výpovědím 650 obětí.

Zneužívání dětí se dopouštěli nejvyšší představitelé země:

Pán Messham dal do rukou policie desítky fotografií neoprávněně dětí, včetně těch na kterých byl i on sám. Fotografie vzal z „Council“ domu do kterého byly děti odváženy a zneužívány.

Policie přesto odmítla jednat.

Když měl pan Messham možnost podat svědectví, ve kterém identifikoval přes 60 jmen opakovaně, policie ho nutila 32 jmen ze seznamu odstranit.

Chci se osobně setkat s Davidem Cameronem. V minulosti řekl, že lidem, kteří tvrdí, že byli zneužíváni musíme věřit a jejich případy vyšetřit … tvrdí pan Messham.

Převrátíme každý kámen, jménem dětí, jménem obětí. Nařídil jsem rapidně vyšetřování, tvrdil David Cameron.

Podle reportérů, BBC má tým investigativních žurnalistů, který 20 let vyšetřuje zneužívání dětí ve státní péči se postoj nejmocnějších nezměnil. Co se změnilo jsou lidé, přestali se bát. Bojují, nedají se více zastrašovat, podávají žaloby.

Zdroj: bbc.co.uk, Překlad: voxvictims.com

]]>