Je smutné, že mainstreamová média už dávno opustila problém situace ve Fukušimě, která se nadále zhoršuje a je silně nestabilní, uvádí významný japonský představitel Mitsuhei Murata, který dříve působil jako velvyslanec ve Švýcarsku a Senegalu. Blok č.4 obsahuje 1500 kusů vyhořelých palivových tyčí, které při ,,vypuštění" můžou učinit velkou část Země neobyvatelnou. Blok č.4 obsahuje nechvalně známý chladící bazén, který byl poškozen zemětřesením a následnou tsunami v březnu v roce 2011.

Pokud se země ještě více potopí, nebo dojde k seizmickým otřesům o velikosti šestého stupňě, celá stavba na bloku 4 se zhroutí, což by mohlo znamenat vypuštění chladícího bazénu a v nejhorším případě nastane katastrofické roztavení, které zapříčiní přímou absorpci v atmosféře.

Mnoho vědců říká, že když toto nastane, tak nejen Japonsko zůstane v ruinách, ale celý svět bude čelit vážným škodám.

TEPCO se den před vlnou tsunami chystalo naplnit čtvrtý reaktor asi 1 500 čerstvými (nevyhořelými) palivovými tyčemi, jež byly a jsou stále uloženy v tomto, nyní děravém bezénu. Vzhledem k tomu, že Fukušima nedávno začala používat směsné palivo MOX, lze očekávat, že bazén je teď přeplněn plutoniem.

Christina Consolo, moderátorka Nuked Radio, k tomu říká:

„Pokud tam mají palivo MOX, které obsahuje 6% plutonium, může jedna palivová tyč zabít 2,89 miliard lidí. Pokud se bazén zhroutí, a tvrdí to i senátor Wyden, pak může v důsledku uvolnění radiace z těchto palivových tyčí masové vymírání.“

Zdroj: endthelie.com

Jelikož se v Americe nachází 31 jaderných reaktorů podobných jako blok č.4 ve Fukušimě, americká vláda bagatelizuje tuto katastrofu, aby zachránila svoji reputaci, tvrdí Murata.

Videorozhovor ZDE.

Zdroj: naturalnews.com

]]>