Když jsem byl malé dítě, obvykle jsem se divil, co jsou to ta čárovitá oblaka na obloze zač. Proč se některé z nich hned rozplynou, zatímco jiné se na obloze drží celý den? Wikipedia specifikuje contrails, jako „kondenzační stopy čili stopy par, které jsou v podobě oblak ve tvaru čar, které občas způsobují výfuky z leteckých motorů… sestávající převážně z vody, kdy ta oblaka jsou formovaná z ledových krystalů.“

Tyto výpar zjevně obsahují i určité nečistoty vznášející se ve vzduchu, v důsledku čehož některé ty stopy zůstávají jako daleko trvanlivější, avšak to nestačí k výstižnému popisu občas se vyskytujících kouřových sloupců jak z dvojice vulkánů chrlených i a nízkoletícími letouny.

Jak uvádí Wikipedie: „Chemtrails jsou podle neprokázaných chemických konspiračních teorií stopy s dlouhou trvanlivostí, které na obloze zanechávají vysoko létající letadla, sestávající i z chemických a biologických působků záměrně rozprašovaných za nekalými účely… ač se jejich zastánci pokoušeli dokázat, že to údajné sprejování chemikáliemi probíhá, tak jejich analýzy byly buď vyvráceny, nebo založeny na mylných předpokladech.“

Takže by snad nebyl vůbec žádný důkaz, že letadla záměrně rozprašovala chemikálie kromě toho, když přirozeně práškují pole?

Pokud se tomu věnujete trochu do hloubky, zjistíte, že existují třeba i určité typy úpravy počasí známé jako ‚očkování mraků‘.

Wikipedie očkování mraků specifikuje: „Očkování mraků je formou modifikace počasí, je to pokus změnit množství nebo typ srážek, které z mraků padají, rozprašováním látek do vzduchu, které pak v těchto mracích slouží jako kondenzační nebo ledová jádra, která mění mikrofyzikální procesy v mracích.“ Rovněž to lze nazývat i jako ‚geo-inženýring‘.

V tom ‚očkování‘ se popisuje, jak se formují mraky a nakonec třeba i bouře. Částice rozptýlené ve vzduchu i z obyčejného prachu vyneseného větrem mají přirozený elektrický náboj, který ve vodních parách podněcuje utváření vodních kapének. To s sebou následně táhne i další částice, aby i ty vytvořily kondenzační kapénky, čili dohromady mraky. Je to prostě snadná elektrostatika.

Chemikálie a kovy používané pro syntetické očkování jsou na bázi jodidu stříbrného, jodidu draselného, oxidu hlinitého, barya, stroncia, síry, oxidu uhličitého ve formě suchého ledu, kapalných polymerů a nejspíš i chemikálií, o nichž jsme ještě neslyšeli, které by bezpochyby mohly mít vliv i na naše fyzické zdraví stejně jako na naše emoce. A to ani nemluvě o důsledcích pro všechny další rostliny a živočichy. Když si sami uděláte malý výzkum o každé z těchto chemikálií, tak vás to bezpochyby ohromí.

Je tu nečinnost přehlížející očkování mraků spolu s vyvoláváním třeba sucha ze strany našich vlád. To je nezodpovědné a je v tom spousta důvodů, proč neinformovat veřejnost. Je to mezi nejvíce zpochybňovanými tématy, kterých se rychle chytají ti lidé, kteří to považují za čistě nemožné. Kdo by to přeci dělal?

Opravdu mě fascinuje, kolik lidí reaguje na toto téma defenzivně. Jak bychom mohli vznášet otázky nad trvalý pokryv oblohy způsobujícími drogami rozprašovanými z letadel; prostě se od nás očekává, že to akceptujeme. Nejlegračnější na tom je, že ve Wikipedii mají ve skutečnosti stránku věnovanou odhalování teorie chemtrails, ale zrovna tak tam mají celé téma ironicky předvádějící, jak jsou chemtrails uvolňovány do prostředí k úpravě počasí (přes deprogramyourselfe.org). Chemtrail jsou velice reálným fenoménem a určitě by se neměly zavrhnout jako pouhá ‚konspirační teorie‘.