Když jsme před tím komentovali abnormality letové dráhy letu MH-17, řekli jsme, že „možná, než dospějeme k ‚jistému‘ závěru o zapojení rebelů nebo někoho jiného, by měla být před něčím obviněním zodpovězena otázka, proč se vlastně pilot odchýlil od svého obvyklého letového plánu, proč vletěl do uzavřeného vzdušného prostoru, a jaké vlastně dalo kyjevské řízení letového provozu instrukce, pokud nějaké, minuty před tou tragickou explozí?“ Tyto prosté odpovědi by mohly přijít, kdyby Ukrajina pouze zveřejnila záznam Řízení letového provozu mezi věží a letem MH 17, což taková Malajsie po ztracení letu MH 370 udělala, ten však dosud nebyl odhalen. (ilustrační foto)


Teď to vypadá, že odpověď nepřichází, protože BBC hlásí , že „Ukrajinská bezpečnostní služba SBU zkonfiskovala záznamy rozhovorů mezi činiteli ukrajinského řízení letového provozu a posádkou zříceného letounu, řekl tiskové agentuře Interfax zdroj v Kyjevě.“

Co se s těmi záznamy stalo dále, je zcela neznámé. To, co je známo, je, že jakékoliv naděje na získání neupraveného vysvětlení, proč ten letoun letěl tak, jak letěl, nebo co mohl pilot vidět nebo říkat v okamžicích před výbuchem, navždy zanikly.

Rovněž to znamená, že jakákoliv naděje na možnost práce se skutečnými fakty místo emočních apelů a na dobrání se kořenů tragédie malajského letounu, spočívá už jen v tom, co by mohlo být zaznamenáno v černé skříňce, jejích poloha není teď přesně jasná. Z Independent:

[quote align="center" color="#999999"]

„Ukrajinské záchranné služby našly dvě černé skříňky na místě havárie sestřeleného letu Malaysia Airlines MH17, citují říkat guvernéra východoukrajinského regionu Doněck.

Naše záchranné služby našly dvě černé skříňky. Nemám žádné informace, kde jsou ty skříňky v tomto okamžiku,“ řekl tiskové agentuře Intefax-Ukraine Kosťjantyn Baťovskij.

Pro-ruští separatisté v regionu ve čtvrtek řekli, že oni našli jednu černou skříňku, když se zřítil malajský letoun mezi Krasni Luč v regionu Luhansk a Šachťarsk v sousedním regionu Doněck.

Tisková agentura Interfax-Ukraine tvrdila, že ta první černá skříňka byla poslána na analýzy do Moskvy, hlásí BBC. Tato tisková agentura teď ohlásila, že na místě havárie byla nalezena i druhá černá skříňka.

Ruský ministr zahraničí Sergel Lavrov byl citován, jak říká, že Rusko neplánuje převzít „černou skříňku“ s letovými záznamy ze zříceného malajského linkového letu MH17 z území drženého pro-ruskými separatisty na východní Ukrajině.

Avšak vůdce separatistů Alexandr Borodaj řekl Associated Press: „Žádné černé skříňky nebyly nalezeny… Doufáme, že je experti vypátrají a vytvoří se obrázek toho, co se stalo.“

Mluvčí ministerstva záchranářství v Kyjevě tuto zprávu odmítl komentovat.[/quote]

Jinými slovy ještě více fakta postrádajícího zmatku a spekulací, což je ovšem právě to, co na propagandě založený systém referování potřebuje.

A proto právě tak jako v případě letu MH-370 i u MH-17 se možná nikdy nedovíme, co se opravdu stalo.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: zerohedge.com