Maso chorých polských krav se dostalo i do slovenských škol a restaurací, sdělila dnes slovenská ministryně zemědělství Gabriela Matečná. Píše o tom portál hnonline.sk. (Foto: Twitter)

„Šlo o 300 kg masa typu gulášové čili odřezky apod. Maso skončilo v restauracích a školních jídelnách," cituje Matečnou  hnonline.sk.

Také potvrdila informace o třech provozech (Cimbalak, s. r. o, Bardejov, Marek Kazimir — MK FOOD, Gaboltov a Ladislav Cabai Bidovce), do kterých se maso mělo dostat. Dodala, že více jich už nebude.

Ministerstvo školství Slovenska zase tvrdí, že za zabezpečování škol potravinami odpovídají vedoucí školních jídelen a ředitelé škol. Také poradilo obrátit se na rezort zemědělství, který spustil projekt národního potravinového katalogu.

„To oslizlé vyřež, ať to není tak vidět!“ Šokující polská reportáž ukázala jatka s nemocným dobytkem

Dříve se psalo, že se na internetu objevily znepokojivé informace o tom, že je na polských jatkách maso produkováno i z nemocných zvířat, jejichž maso může ohrozit lidské zdraví. Informoval o tom investigativní novinář, který se na jatkách nechal zaměstnat.