S tím, jak Saúdská Arábie se Spojenými státy vedou „genocidu“, tak nad tím svět zavírá oči, aniž by mu docházelo, že invaze do Jemenu je kvůli jeho ohromným ropným rezervám.  Pozorovatele by mohl mást, proč ropou bohaté Saúdské Arábii stojí za to s podporou svých spojenců Spojených států se tak upírat na chudičký Jemen – ale v tomto regionu není vše tak, jak to vypadá.


Saúdské Arábii ropa už vysychá, zatímco vědecké výzkumy mezinárodních ropných společností ukazují, že v Jemenu jsou netěžené ropné rezervy větší než rezervy všech ropou bohatých států Zálivu dohromady. 

Jemen, který chuďasem tohoto regionu, se ukázal být nesmírně cenný, a tak bezohlední Saúdové nemají žádné výčitky, když masakrují jemenské civilisty, aby se dostali k panenským ropným polím a zajistili si, že ta ropa skončí v jejich ropovodech. 

„Saúdská Arábie ukradla 63% produkce jemenské ropy,“ řekl v úterý FNA Mohammad Abdolrahma Sharafeddin, když vysvětloval, že saúdsko-americké vojenské operace se už těmto nájezdníkům vyplácí. 

„Saúdská Arábie si zřídila ropnou základnu v jižní části oblasti Kharkhir u saúdské hranice provincie Nairan ve spolupráci s francouzskou společností Total a těží ropu ze zdejších studní,“ dodal. 

Ale pro Jemenský lid, který v té hrůze uvízl kvůli skutečnosti, že pod domečky, ve kterých spí jejich děti, jsou miliardy barelů ropy, to má být ještě horší. 

Sharafeddin řekl, že Rijád za ty petrodolary ukradené Jemenskému lidu nakupuje „zbraně a výzbroj.“ Tyto zbraně a výzbroj se dodávají Saúdy sponzorovaným žoldnéřům s příkazem, že mají být v této zemi puštěni „úplně ze řetězu“, aby v ropou bohatých regionech Jemence masakrovali. 




Loading...